Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Schumacher-Mazepin και το 2022 η Haas

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με Schumacher-Mazepin και το 2022 η Haas

FORMULA 1

Με Schumacher-Mazepin και το 2022 η Haas

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η Haas προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας της και με τους δύο οδηγούς της, έτσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 θα αγωνίζεται με τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin.

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός παραμένει εκεί με τις ευλογίες της Ferrari στην οποία ουσιαστικά ανήκει ενώ ο Ρώσος, συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά την ομάδα αφού κεντρικός χορηγός της είναι η εταιρεία του μεγιστάνα πατέρα του, Dmitry Mazepin.

Παρότι οι δυο τους δεν έχουν και την πλέον αρμονική σχέση φέτος εντός πίστας, θα πορευτούν μαζί και στην έβδομη σεζόν συμμετοχής της αμερικανικής ομάδας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Ζω το όνειρό μου όντας ένας από τους οδηγούς της Formula 1. Η πρώτη σεζόν μου με τη Haas είναι συναρπαστική και εποικοδομητική και είμαι σίγουρος πως θα εκμεταλλευτώ όλη αυτή την εμπειρία την επόμενη σεζόν. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, η εντυπωσιακή φιλοδοξία όλων στη Haas F1 και η υποστήριξη της Ferrari, νομίζω πως θα μας φέρουν πιο κοντά στους αντιπάλους μας το 2022 και πως θα μπορούμε να μαχόμαστε για βαθμούς. Ανυπομονώ να είμαι μέλος μίας ομάδας που θα δυναμώνει και θα κάνω από την πλευρά μου ότι μπορώ για να κινηθεί προς τα εμπρός. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari για την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη και υποστήριξή της», είπε ο Schumacher.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, ο Mazepin αποδείχθηκε λιγομίλητος: «Ανυπομονώ για τη νέα χρονιά, το νέο μονοθέσιο και το να εξελιχθώ μαζί με τη Haas F1 Team. Νομίζω θα είμαστε ισχυροί την επόμενη σεζόν».

Από την πλευρά της Haas, η επίσημη ανακοίνωση περιελάμβανε λόγια του επικεφαλής της ομάδας, Guenther Steiner.

Advertisement

«Ξέραμε πως θέλαμε σταθερότητα πίσω από το τιμόνι το 2022 και είμαι χαρούμενος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακριβώς αυτό, με τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin να αγωνίζονται για την Uralkali Haas F1 Team την επόμενη χρονιά. Το 2021 παρείχε και στους δύο τη δυνατότητα να μάθουν τη Formula 1 και ως rookies, μαθαίνουν πολλά φέτος. Σίγουρα ήταν μία δύσκολη σεζόν με το πακέτο που είχαμε αλλά την ίδια ώρα, αμφότεροι αντιμετώπισαν την πρόκληση και δούλεψαν στενά με την ομάδα για να μάθουν τις διαδικασίες αλλά και τις δυσκολίες μίας καμπάνιας στην F1 και όλα όσα αυτή συνεπάγεται. Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τώρα, κοιτώντας μπροστά και τη σεζόν του 2022, είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός ως ομάδα και να δώσουμε στον Mick και τον Nikita ένα ανταγωνιστικό πακέτο για να κάνουν το επόμενο βήμα στις καριέρες τους», είπε ο Ιταλός.

Advertisement

H Haas μπήκε στην F1 το 2016 και μετά από δύο σεζόν στην όγδοη θέση των κατασκευαστών, το 2018 έκανε άλμα στην πέμπτη θέση. Έκτοτε η πορεία ήταν πτωτική, ήταν ένατη το 2019 και το 2020 ενώ φέτος παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης, δίχως να έχει κερδίσει βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog: Το GP όπου ο ουρανός… έπεσε στα κεφάλια μας (video)

Schumacher: Το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει (video)

Advertisement

Halo: Το «φωτοστέφανο» που έσωσε τον Hamilton (videos)