Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Sainz-Norris και το 2020 η McLaren

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Sainz-Norris και το 2020 η McLaren

FORMULA 1

Με Sainz-Norris και το 2020 η McLaren

FORMULA 1

Η McLaren F1 Team ανακοίνωσε πως οι επίσημοι οδηγοί της, Carlos Sainz και Lando Norris, θα παραμείνουν στις τάξεις της και το 2020!

Advertisement
Advertisement

Μία ανακοίνωση που ήρθε σε μία περίοδο έντονης φημολογίας σχετικά με το μέλλον που θα έχει ή δεν θα έχει με τη βρετανική ομάδα ο Fernando Alonso και που θέτει τον Ισπανό εκτός πλάνων της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ακόμα κι αν αυτός αποφασίσει να επιστρέψει στη Formula 1!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω τη σύνθεση μας για το 2020 λίγο πριν τον εντός έδρας αγώνα μας, το βρετανικό Grand Prix», είπε ο CEO της McLaren, Zak Brown: «Τόσο ο Carlos όσο και ο Lando έχουν αποδείξει πως είναι αγωνιστές και αναπόσπαστα κομμάτια στην προσπάθειά μας να ανακάμψουμε. Έχουν ιδιαίτερη συνεισφορά στη βελτίωσή της απόδοσης και του ηθικού της ομάδας, τόσο στην πίστα, όσο και στο εργοστάσιο».

Πράγματι φέτος η ιστορική ομάδα έχει κάνει σαφές βήμα προς τα εμπρός και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Έχει συγκεντρώσει 52 πόντους, έχει ήδη ξεπεράσει τη συνολική της συγκομιδή το 2017 και σύντομα θα κάνει το ίδιο και με την περυσινή.

Advertisement
Advertisement

Ο Sainz που τέθηκε εκτός οργανισμού Red Bull, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren και φέτος έχει πέντε τερματισμούς στους βαθμούς, με καλύτερα αποτελέσματα την έκτη θέση σε Μονακό και Γαλλία. Συνολικά έχει συγκεντρώσει 30 πόντους και είναι έβδομος στη βαθμολογία οδηγών.

Όσο για τον 19χρονο Norris, είναι ίσως η αποκάλυψη της σεζόν, με 22 κερδισμένους βαθμούς σε εννέα αγώνες και καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση σε Μπαχρέιν και Αυστρία. Όλα αυτά, στην παρθενική του σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Δείτε πως η McLaren ανακοίνωσε τα νέα στα social media…