Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με κινητήρες Ferrari η Marussia

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με κινητήρες Ferrari η Marussia

FORMULA 1

Με κινητήρες Ferrari η Marussia

FORMULA 1

Επισημοποιήθηκε η αναμενόμενη συνεργασία της Marussia F1 Team με τη Scuderia Ferrari για τη παροχή πελατειακών κινητήρων αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμα τη παροχή KERS, συστήματος μετάδοσης και περιφερειακών συστημάτων. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

“Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την ομάδα μας. Όχι μόνο θα επωφεληθούμε από τη παροχή κινητήρων από τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία της Formula 1 αλλά παράλληλα παρέχει περαιτέρω επιβεβαίωση, για όσους τη χρειάζονται, σχετικά με τη δέσμευση μας στο σπορ αλλά και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την εξέλιξη μας. Η νέοι κανονισμοί που ισχύουν από του χρόνου, αποτελούν τις σημαντικότερες αλλαγές από την εισαγωγή των V8 και σε αυτούς, το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS) θα παίζει σημαντικό ρόλο. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με τη Scuderia Ferrari σε αυτή τη νέα, συναρπαστική εποχή για το σπορ”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Marussia F1, Άντι Ουέμπ.

Η παραπάνω εξέλιξη ήταν στα σκαριά καιρό τώρα και καταλυτικό βήμα προς αυτή την εξέλιξη ήταν η επιλογή του Ζουλς Μπιανκί για το ρόλο επίσημου οδηγού. Κι αυτό διότι ο Γάλλος ανήκει στην ακαδημία της Ferrari και θεωρείται υποψήφιος αντικαταστάτης του Φελίπε Μάσα την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Από το 2010 όταν και έκανε το ντεμπούτο της στο μαγικό κόσμο της Formula 1, η Αγγλορωσική ομάδα χρησιμοποιούσε κινητήρες της Cosworth, η οποία μετά την ανεπιτυχή επιστροφή της στο σπορ, δεν θα είναι παρούσα στη νέα εποχή που ξεκινά το 2014, με τους V6 Turbo χωρητικότητας 1.6 lit.

Πάντως, η Marussia θα συνεχίσει τη συνεργασία της και με τη McLaren (!), η οποία της επιτρέπει να χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της βρετανικής ομάδας.