Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με φουλ ERS στην Ουγγαρία η Honda

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με φουλ ERS στην Ουγγαρία η Honda

FORMULA 1

Με φουλ ERS στην Ουγγαρία η Honda

FORMULA 1

Η Honda υπόσχεται στους Fernando Alonso και Jenson Button ενόψει Grand Prix Ουγγαρίας, τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες της μονάδας ισχύος της!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

H McLaren-Honda έχει κάνει απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν, έχοντας βαθμολογηθεί μόλις δύο φορές στους πρώτους εννέα αγώνες της σεζόν (με τον Βρετανό στο Μονακό και τον Ισπανό στη Μεγάλη Βρετανία), με τη μονάδα ισχύος της ιαπωνικής εταιρείας να αποτελεί έως τώρα την Αχίλλειο Πτέρνα της.

Στην Ουγγαρία, η αγωνιστική διαδρομή δεν καταπονεί ιδιαίτερα τις μονάδες ισχύος, πράγμα που θα λύσει τα χέρια των τεχνικών της Honda. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αγωνιστικού της διευθυντή, Yasuhisa Arai.

Advertisement
Advertisement

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το πρώτο μισό της σεζόν με σωστή διαχείριση ενέργειας και πλήρη χρήση του συστήματος ERS ώστε να δώσουμε στους οδηγούς μας την ευκαιρία να λάμψουν σε αυτή την πίστα. Είναι γεμάτη στροφές αγωνιστική διαδρομή, με συνεχείς στροφές χαμηλής/μέσης ταχύτητας αλλά και υψομετρικές διαφορές που δυσκολεύουν το προσπέρασμα. Κάθε στροφή είναι τεχνική και κλειστή, υπάρχει όμως μία ροή που διαφοροποιεί αυτή την πίστα από ένα κλασικό σιρκουί stop/go. Λόγω της απουσίας ευθειών και τομέων τέρμα γκάζι, αυτή η πίστα δεν καταπονεί τους κινητήρες όσο οι περισσότερες στο καλεντάρι. Ωστόσο οι συνεχείς υψομετρικές διαφορές απαιτούν ακριβή διαχείριση ενέργειας και εφαρμογή αυτής στις χαμηλότερες σχέσεις», είπε ο Arai στην προεπισκόπηση του δέκατου αγώνα της σεζόν.

Arai-jerez15-640

Το Grand Prix Ουγγαρίας διεξάγεται την προσεχή Κυριακή, 26 Ιουλίου και θα μεταδοθεί live από τον OTE αλλά και την τηλεόραση του Alpha, με το F1 Countdown να αρχίζει στις 2 το μεσημέρι.