Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Εξετάζουμε πολλούς πιλότους!

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Εξετάζουμε πολλούς πιλότους!

FORMULA 1

McLaren: Εξετάζουμε πολλούς πιλότους!

FORMULA 1

Ο ηλεκτρονικός Τύπος βοά για την απομάκρυνση του Σέρχιο Πέρεζ από τη Βρετανική ομάδα και τη προαγωγή του νεαρού δοκιμαστή Κέβιν Μάγκουσεν σε επίσημο οδηγό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 21χρονος Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν, γιος του Ιάν Μάγκουσεν που πιθανόν οι παλιότεροι θα τον θυμάστε από τη συμμετοχή του στη F1 με την Stewart Ford (σ.σ: η σημερινή Red Bull) αλλά και τη συμμετοχή του σε αγώνες αντοχής έως σήμερα, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη McLaren για θέση επίσημου οδηγού. Ο πατήρ Μάγκνουσεν είχε κάνει έναν αγώνα στην καριέρα του και με την McLaren το 1995.

Η Βρετανική ομάδα που ψάχνει το νέο «Χάμιλτον» και πιθανόν να είναι πεπεισμένη πως αυτός δεν είναι ο Πέρεζ καλείται το 2014 να αντιμετωπίσει μια μεταβατική χρονιά. Η ομάδα προετοιμάζεται για την επιστροφή της Honda στη F1, το 2015 αλλά και για τις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που θα αλλάξουν του χρόνου το τοπίο και πιθανόν τις ισορροπίες στο grid. Η McLaren βρίσκεται σε κομβικό σημείο καθώς φέτος διανύει τη χειρότερη από πλευράς ανταγωνιστικότητας χρονιά στην ιστορία της εδώ και καιρό.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η συνεργασία με τη Vodafone στο τέλος της χρονιάς και η αναβολή ανακοίνωσης του νέου χορηγού της ομάδας πιθανόν για του χρόνου ίσως ταυτόχρονα με την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου καταδεικνύει πως τα πράγματα δεν είναι ακόμη φιξαρισμένα. Σίγουρα η επιλογή του νέου οδηγού θα παίξει κυρίαρχο ρόλο. Η κινητικότητα και ή αμφιβολία των ημερών μπορεί να είναι πίεση προς τους χορηγούς του Πέρεζ για μεγαλύτερη στήριξη ή μπορεί να κρύβει κάτι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα αν τελικά η Banco Santander αυξήσει την παρουσία της στην ομάδα παίζοντας βασικό ρόλο χορηγού αυτό δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και τον «εκλεκτό» της Ισπανικής τράπεζας, Φερνάντο Αλόνσο άμεσα ή το 2015.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς (σ.σ: στη φωτ. με τον Πέρεζ) τόνισε: «Εξετάζουμε πολλές περιπτώσεις. Όταν καταλήξουμε θα το ανακοινώσουμε. Δεν προσφέραμε φέτος μονοθέσιο ανταγωνιστικό στους οδηγούς μας ώστε να δείξουν την αξία τους. Ο Πέρεζ είναι άξιο μέλος της ομάδας και οδήγησε πολύ καλά σε κάποιους αγώνες, προσφέροντας συναρπαστικό θέαμα. Έχει κάνει καλή δουλειά και ακόμη συζητάμε μαζί του. Ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει με κανέναν πιλότο για την επόμενη χρονιά. Είμαι σίγουρος πως ο Πέρεζ θα κάνει ότι μπορεί για μια καλή εμφάνιση μπροστά στους συμπατριώτες του που θα έρθουν να τον δουν στο Ώστιν».

Σίγουρα ρόλο στην προσπάθεια του Μεξικάνου πιλότου να παραμείνει στη F1, παίζει και η αβεβαιότητα όσον αφορά στο Μεξικάνικο GP το οποίο πήρε αρχικά θέση στο ημερολόγιο του 2014. Τον αγώνα θεωρητικά θα φιλοξενήσει η πόλη του Μεξικό στην παλιά πίστα που γίνονταν GP μέχρι το 1992. Το εγχείρημα στηρίζει ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ, (σ.σ: ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη) που επίσης στηρίζει και την καριέρα του Πέρεζ. Όμως εσχάτως ακούγεται ότι οι Μεξικάνοι δεν προλαβαίνουν να ανακαινίσουν την πίστα ως τις 16/11/14 που έχουν λάβει ως ημερομηνία στο πρόγραμμα του 2014.

Advertisement

Ούτε ο Μπάτον έχει υπογράψει ακόμη με τη McLaren παρότι η ομάδα στην Κορέα επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με το παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2014, οπότε δεν αποκλείεται το σενάριο να βρεθούν Πέρεζ και Μάγκνουσεν στην ίδια ομάδα.