Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren-Honda: Για βαθμούς στην Ισπανία

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren-Honda: Για βαθμούς στην Ισπανία

FORMULA 1

McLaren-Honda: Για βαθμούς στην Ισπανία

FORMULA 1

Μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, η McLaren Honda έχει μείνει στο… μηδέν. Στο στρατόπεδο της βρετανικής ομάδας, ελπίζουν αυτό το αρνητικό σερί να σταματήσει στις 10 Μαΐου, όταν και διεξάγεται το Grand Prix της Βαρκελώνης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Αυτή η αίσθηση έρχεται τόσο από το στρατόπεδο της McLaren, όσο κι από εκείνο της Honda, που φέτος την προμηθεύει με μονάδες ισχύος.

«Σημειώνουμε πρόοδο, ο ρυθμός μας είναι πλέον καλύτερος, στο Μπαχρέιν ήταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Υστερούμε σε ταχύτητα στις ευθείες αλλά θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά ο αγωνιστικός διευθυντής της ιαπωνικής εταιρείας, Yasuhisa Arai.

Advertisement
Advertisement

Πράγματι, στην έρημο του Σακχίρ, ο Fernando Alonso τερμάτισε ενδέκατος, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Jenson Button από την Αυστραλία αλλά αυτή τη φορά, χωρίς να επωφεληθεί πολλών εγκαταλείψεων αντιπάλων.

Ποντάρει στη βελτίωση της μονάδας ισχύος της Honda o Boullier

«Έχοντας τερματίσει ενδέκατοι με την αξία μας, αν η Honda μας προσφέρει τη βελτίωση σε απόδοση της μονάδας ισχύος που μας έχει υποσχεθεί για την Ισπανία, τότε θα πρέπει αυτή τη φορά να μη βρεθούμε ένα γύρο πίσω από τους πρώτους και παράλληλα, να βαθμολογηθούμε», είπε στο βρετανικό Autosport ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier.

Για τον Fernando Alonso, ένα καλό αποτέλεσμα στην πατρίδα του, θα ήταν ότι καλύτερο: «Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για όλους μας. Εγώ θα αγωνίζομαι εντός έδρας και θέλω πολύ ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως και ο αγώνας στο Μονακό θα είναι σημαντικός. Είναι ένα σιρκουί όπου η ισχύς παίζει μικρότερο ρόλο άρα θα πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι. Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται».

Δεν χάνει την αισιοδοξία του ο Alonso