Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το FP3 στο GP Ρωσίας

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το FP3 στο GP Ρωσίας

FORMULA 1

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το FP3 στο GP Ρωσίας

FORMULA 1

H FIA αποφάσισε την ματαίωση της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, δέκατου-πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αιτία ήταν η κακοκαιρία που επικρατεί σήμερα στο Sochi, ήταν άλλωστε αναμενόμενο πως η έντονη βροχόπτωση θα επηρέαζε τις διαδικασίες της ημέρας. Έτσι, με δεδομένο πως οι συνθήκες δεν θα αλλάξουν πριν το απόγευμα, κρίθηκε πως δεν υπήρχε λόγος αναμονής με το ρολόι να κυλάει (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν) και να υπάρξει εξ αρχής ματαίωση της διαδικασίας. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως νωρίτερα, είχε αναβληθεί ο αγώνας της Formula 2.

Πάντως όλος ο οργανισμός ήταν σε ετοιμότητα και όπως δήλωσε ο Διευθυντής Αγώνα, Michael Masi, αυτή είναι η προσέγγιση: να είναι όλα λειτουργικά και έτοιμα να αρχίσουν αλλά να γίνεται αξιολόγηση των συνθηκών.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πλέον το τι θα συμβεί στις κατατακτήριες δοκιμές, που είναι προγραμματισμένες για τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Άλλωστε εκεί είναι και η προτεραιότητα της FIA, να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία έστω και με καθυστέρηση.

Το δελτίο καιρού κάνει λόγο για διατήρηση των τωρινών δύσκολων συνθηκών μέχρι 90 με 60 λεπτά πριν την έναρξη του Q1. Στη συνέχει αναμένεται το φαινόμενο σταθερά να υποχωρήσει. Θα γίνει λοιπόν προσπάθεια να προκύψει κάτοχος της Pole Position σήμερα αν και δεν θα υπάρχουν πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Advertisement

Ο ήλιος δύει στις 18.15 αλλά με συννεφιά, προφανώς η ορατότητα θα είναι περιορισμένη αρκετά νωρίτερα. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν, με την εναλλακτική να είναι να δούμε τις κατατακτήριες δοκιμές το πρωί της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog: Το GP όπου ο ουρανός… έπεσε στα κεφάλια μας (video)

Schumacher: Το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει (video)

Advertisement

Halo: Το «φωτοστέφανο» που έσωσε τον Hamilton (videos)