Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Massa: Ορθώς αγνόησα τις εντολές!

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Massa: Ορθώς αγνόησα τις εντολές!

FORMULA 1

Massa: Ορθώς αγνόησα τις εντολές!

FORMULA 1

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams, έγραψε στα παλιά του τα… ελαστικά τη σαφή εντολή της ομάδας να αφήσει τον teammate του Valtteri Bottas να περάσει εμπρός στους τελευταίους γύρους του Grand Prix Μαλαισίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Massa έχει μακρά παράδοση με τις εντολές, στο παρελθόν βρέθηκε να παραχωρεί τη θέση του στην πίστα, στο Schumacher και τον Alonso πράγμα που φεύγοντας από τη Ferrari δήλωσε εμφατικά πως δε θα ξανακάνει. Μάλιστα στους τελευταίους αγώνες πέρυσι, όταν και είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της Ferrari με το Raikkonen για το 2014 ο Massa δε χαρίστηκε σε καμία περίπτωση στον Αλόνσο παρά τις εντολές από την ομάδα.

Το ίδιο έκανε και στη Μαλαισία. Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Bottas πήρε εντολή να μην επιτεθεί στο Massa, όπερ και εγένετο. Στο φινάλε όμως όταν ζητήθηκε από το Massa να δώσει τη θέση του, ο Βραζιλιάνος δεν το έπραξε.

Advertisement
Advertisement

Μετέπειτα μιλώντας στους δημοσιογράφους υπερθεμάτισε: «Άκουγα τα πάντα απλά όχι πολύ καθαρά. Αυτό που έκανα ήταν σωστό, προσπαθούσα να πετύχω το καλύτερο για μένα και για την ομάδα. Είμαι σίγουρος πως δε θ’ άλλαζε κάτι στο αποτέλεσμα αν τον είχα αφήσει να περάσει. Η ομάδα με σέβεται 100% και το έδειξαν μετά το τέλος του αγώνα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό που μου ζητήθηκε σήμερα δεν το περίμενα, θεωρώ πως έπραξα το σωστό».

Από την πλευρά του ο Bottas απέφυγε να τοποθετηθεί: «Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη εις βάθος. Θα το κάνουμε αργότερα αναλύοντας όσα συνέβησαν. Ίσως αυτό μας βοηθήσει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στο μέλλον».

Η ομάδα τόνισε πως ο Bottas είχε πιο φρέσκα ελαστικά (σ.σ: είχε βάλει τη σκληρή γόμα στον 44ο γύρο, ενώ ο Μάσα στον 42ο) και θεωρούσαν ότι αν τον άφηνε ο Massa να περάσει θα μπορούσε να απειλήσει τον Button διεκδικώντας την 6η θέση.

Advertisement

«Σε αντίθετη περίπτωση θα τους λέγαμε ν’ αλλάξουν θέσεις εκ νέου» υπεραμύνθηκε εκπρόσωπος της ομάδας για τις επιλογές αυτές.

Advertisement