Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Massa: Έχουμε πλεονέκτημα στις γρήγορες πίστες!

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Massa: Έχουμε πλεονέκτημα στις γρήγορες πίστες!

FORMULA 1

Massa: Έχουμε πλεονέκτημα στις γρήγορες πίστες!

FORMULA 1

Ο 32χρονος πιλότος της Ιταλικής ομάδας πιστεύει πως η F138 θα αποδειχτεί πιο ανταγωνιστική απ’ ότι στο Μονακό σε γρήγορες πίστες όπως το Σίλβερστον. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Το Βρετανικό GP είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (30/6) και η Ferrari έχει κερδίσει εκεί τις μισές φορές τα τελευταία χρόνια. Στην Ιταλική ομάδα δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το ρυθμό εξέλιξης του μονοθεσίου αν κρίνουν από τις εμφανίσεις ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές των δυο τελευταίων αγώνων.

Ο Μάσα έχει μια αισιόδοξη οπτική: «Νομίζω ότι στο Σίλβερστον θα είναι καλύτερα για μας. Το μονοθέσιο μας ήταν πολύ δυνατό σε Βαρκελώνη και Κίνα όπου υπάρχουν παρόμοιες απαιτήσεις. Το Μόντρεαλ είναι τελείως διαφορετική πίστα απ’ το Σίλβερστον και το Νίρμπουργκρινγκ όπου θα βρεθούμε για τους επόμενους δυο αγώνες. Εκεί υπάρχουν αρκετές γρήγορες στροφές και νομίζω ότι σε αυτές τις φυσιολογικές πίστες θα αποδώσουμε καλύτερα».

Αναφερόμενος στην δική του απόδοση ο Μάσα ήταν αυστηρός: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τους τελευταίους αγώνες. Στο Μπαχρέιν είχα θέμα με τα λάστιχα, στο Μονακό είχα δυο εξόδους και στον Καναδά βγήκα έξω στις δοκιμές. Θέλω στον επόμενο αγώνα τη βοήθεια της τύχης για να δείξω την πραγματική δυναμική του μονοθεσίου μας σε δοκιμές και αγώνα. Ξέρω ότι έχουμε ανταγωνιστικό ρυθμό και αυτό είναι το σημαντικό».

Advertisement
Advertisement

H άποψή μας!
Ο Μάσα που έχει να κερδίσει από το GP της Βραζιλίας το 2008, χρειάζεται οπωσδήποτε ένα καλό αποτέλεσμα στους επόμενους αγώνες κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Στη Ferrari γνωρίζουν καλά πως για να έχει ελπίδες ο Αλόνσο, να μειώσει στους επόμενους αγώνες τη διαφορά των 36 βαθμών που τον χωρίζει από το Φέτελ, πρέπει ο Μάσα να τερματίζει ανάμεσά τους, με τον Αλόνσο νικητή, κόβοντας βαθμούς από το Γερμανό πρωτοπόρο στη βαθμολογία (132 βαθμούς).