Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Kubica: Η Williams ξεπέρασε τα όρια

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kubica: Η Williams ξεπέρασε τα όρια

FORMULA 1

Kubica: Η Williams ξεπέρασε τα όρια

FORMULA 1

Εμφανής είναι πλέον η δυσαρέσκεια του Robert Kubica για όσα βιώνει φέτος στην ομάδα Formula 1 της Williams.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη «έκρηξη» του Πολωνού ήρθε μετά την πρόωρη εγκατάλειψή του από τον αγώνα της Ρωσίας, όπου και έλαβε αυτή την εντολή για να γίνει… οικονομία σε μέρη της FW42 – επιλογή χαρακτηριστική των οικονομικών προβλημάτων της ιστορικής ομάδας.

«Μετά την απογοήτευση της Ρωσίας περιμέναμε να έρθουμε στην Ιαπωνία και να κυνηγήσουμε το καλύτερο. Και την Παρασκευή φάνηκε να το καταφέρνουμε, κύλησε καλά, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Είχαμε αλλάξει την εμπρός αεροτομή και παρότι αυτή δεν φάνηκε να δίνει κάποιο πλεονέκτημα στο άλλο μονοθέσιο της ομάδας, το δικό μου έγινε πολύ καλύτερο. Όμως για παράξενους λόγους, αφαιρέθηκε από το μονοθέσιο μου το πρωί πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Φαίνεται το σκέφτηκαν πολύ το Σάββατο και η επιλογή πάρθηκε χωρίς να έχει να κάνει με τις απαιτήσεις τις πίστας. Υπήρχαν άλλοι λόγοι. Ήξερα κάποια πράγματα όμως όσα έγιναν το πρωί πριν τον αγώνα, με έβαλαν σε βαθιές σκέψεις. Ξεπεράστηκαν κάποια όρια», είπε χαρακτηριστικά ο Kubica.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της, η ομάδα υποστήριξε πως το πλάνο ήταν να μη χρησιμοποιηθεί στον αγώνα η εν λόγω αναβαθμισμένη αεροτομή – ειδικά λόγω των ισχυρών ανέμων που προέβλεπε το δελτίο καιρού.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και στην πλευρά των βασικών χορηγών του Kubica, της Orlen. Και όλα δείχνουν πως η συνεργασία των δύο πλευρών που είχε ξεκινήσει με εξαιρετικό κλίμα, δεν θα ολοκληρωθεί το ίδιο ρόδινα.

Θυμίζουμε πως έχει ανακοινωθεί ήδη πως ο 34χρονος δεν θα οδηγεί για την ιστορική ομάδα το 2020.