Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κλήση αφύπνισης στον Vettel

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλήση αφύπνισης στον Vettel

FORMULA 1

Κλήση αφύπνισης στον Vettel

FORMULA 1

O Helmut Marko, ειδικός σύμβουλος του ιδιοκτήτη της Red Bull Dietrich Mateschitz και ουσιαστικά ισχυρός άνδρας της Red Bull Racing, αυτοπαρουσιάζεται… αυστηρός έναντι του αγαπημένου του οδηγού: του Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όλα αυτά, μετά και τον έβδομο αγώνα της χρονιάς όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε μεν στο βάθρο αλλά ήταν τρίτος, την ώρα που ο teammate του Daniel Ricciardo πανηγύριζε τη νίκη. Ο Αυστριακός λοιπόν, είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC πως είπε στον 26χρονο να βελτιωθεί.

«Του είπα: “Δουλεύουν 50 μηχανολόγοι πάνω σε αυτόν τον κινητήρα και δεν μπορούν να βρουν λύση. Εσύ είσαι κορυφαίος οδηγός, είναι πλέον στα δικά σου χέρια. Πρέπει να τα καταφέρεις εσύ”. Αν δεν μπορείς να βελτιώσεις το μονοθέσιο, τότε πρέπει να αποδίδει ακόμα καλύτερα ο οδηγός», τόνισε ο Marko.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια αν λάβουμε υπόψη τη σχέση των δύο ανδρών αλλά και τη ξεκάθαρη υπέρ του Sebastian θέση σε όλες τις εσωτερικές κόντρες με τον Mark Webber τα προηγούμενα χρόνια, είναι δύσκολο να ταυτίσουμε τα παραπάνω με αυτό που θα χαρακτηρίζαμε «αυστηρή προειδοποίηση».

Ο Vettel δεν έχει καταφέρει φέτος να τερματίσει ψηλότερα από την τρίτη θέση, την οποία είχε κατά το πέσιμο της καρό σημαίας στα Grand Prix Μαλαισίας και Καναδά. Ήταν τέταρτος στην Ισπανία, πέμπτος στην Κίνα, έκτος στο Μπαχρέιν ενώ εγκατέλειψε στην πρεμιέρα της Αυστραλίας και στο Grand Prix Μονακό – και στις δύο περιπτώσεις με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος της Renault.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει συγκεντρώσει 60 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης των οδηγών, την ώρα που ο Ricciardo είναι τρίτος με 79.