Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κι όμως κάνει κι ο Vettel στην άκρη

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως κάνει κι ο Vettel στην άκρη

FORMULA 1

Κι όμως κάνει κι ο Vettel στην άκρη

FORMULA 1

Για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix o Sebastian Vettel έλαβε εντολή να αφήσει τον teammate του, Daniel Ricciardo, να τον περάσει. Πράγμα που ίσως σε παλαιότερες εποχές να φάνταζε σχεδόν αδύνατο για την εσωτερική μονομαχία της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Για έκτη συνεχή σεζόν ο 26χρονος έχει στο πλευρό του έναν Αυστραλό. Μόνο που σε αντίθεση με τον Mark Webber, ο Ricciardo επικεντρώνεται στην οδήγηση και όχι στη… γκρίνια. Έχοντας κατανοήσει καλύτερα τις απαιτήσεις των ελαστικών στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την RB10, ο 24χρονος από το Περθ έφερε όπως και στο Μπαχρέιν, έτσι και στη Σαγκάη, τα μεγάλα κεφάλια της RBR σε δύσκολη θέση.

Με γνώμονα το καλό της ομάδας και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, η εντολή να περάσει ο Ricciardo δεν άργησε να έρθει. Ο Vettel ζήτησε πληροφορίες για τη στρατηγική τους αλλά βλέποντας πως το παιχνίδι ήταν χαμένο, αποδέχθηκε την εντολή.

Advertisement
Advertisement

«Έκανα στην άκρη για να περάσει ο Daniel όταν ενημερώθηκα πως είχαμε διαφορετική στρατηγική. Στην αρχή, όταν μου ζητήθηκε, δεν το κατάλαβα γιατί είχαμε την ίδια γόμα ελαστικών -σε αντίθεση με το Μπαχρέιν- οπότε ρώτησα ξανά. Μετά από εντολή της ομάδας, τον άφησα να περάσει και όσο εξελισσόταν ο αγώνας, έβλεπα πως έχανα σε ρυθμό. Δεν υπήρχε λόγος να καθυστερώ τον Daniel. Ακόμα δεν έχω φέρει το μονοθέσιό μου στα επίπεδα που θα ήθελα, όμως δουλεύουμε σε αυτό τον τομέα. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να κάνουμε μερικά ακόμα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Vettel έχει 33 βαθμούς μετά τα πρώτα τέσσερα Grand Prix του 2014, έναντι 24 του Ricciardo.