Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Και το 2018 στη McLaren o Vandoorne

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το 2018 στη McLaren o Vandoorne

FORMULA 1

Και το 2018 στη McLaren o Vandoorne

FORMULA 1

Με μονοθέσιο της McLaren θα τρέχει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 ο Stoffel Vandoorne καθώς οι δύο πλευρές προχώρησαν σε ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό σκέλος ή έστω τη διάρκεια του νέου συμβολαίου αν και αυτό είναι πολυετές. Τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε από πλευράς του εκτελεστικού προέδρου της ιστορικής ομάδας, Zak Brown: «Το θέμα της διάρκειας του νέου συμβολαίου είναι εμπιστευτικό. Όμως όταν υπογράψαμε το πρώτο συμβόλαιο με τον Stoffel, θέλαμε να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Την ίδια πρόθεση έχουμε και τώρα».

Ο Vandoorne βρίσκεται στην «οικογένεια» της McLaren από το 2013, τότε ως μέλος του προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε το ρόλο του τρίτου οδηγού της ομάδας F1 ενώ έκανε το… αγροτικό του στο GP2 Series με την ART Grand Prix. Την πρώτη σου σεζόν στο θεσμό ήταν δεύτερος, την επόμενη πρωταθλητής!

Advertisement
Advertisement

Όμως με τη McLaren να έχει στις τάξεις της δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, του Jenson Button και Fernando Alonso, o Vandoorne παρέμεινε εφεδρικός και το 2016, αν και χρειάστηκε να βάλει την αγωνιστική του φόρμα, παίρνοντας τη θέση του Ισπανού στο περυσινό Grand Prix του Μπαχρέιν. Μάλιστα βαθμολογήθηκε σε αυτό!

Δεδομένου πως δεν θα δεχόταν να αρκεστεί ξανά σε υποστηρικτικό ρόλο, φέτος η McLaren τον προβίβασε αντί του Button. Βέβαια με τα προβλήματα της συνεργασίας με τη Honda να είναι ατελείωτα, ο 25χρονος από το Κόρτραϊκ δεν έχει καταφέρει να λάμψει. Έχει βλέπετε και την ατυχία να έρχεται σε άμεση σύγκριση με τον Alonso.

vandoorne-baku17-a640

Advertisement

«Όπως όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι, είχε πολλά να μάθει έως τώρα. Όμως πιστεύουμε σε αυτόν και γίνεται διαρκώς καλύτερος. Ο teammate του είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, μάλλον ο καλύτερος οδηγός στο σπορ σήμερα, όμως το ταλέντο και η φιλοδοξία του Stoffel μας πείθουν πως θα γνωρίσει σπουδαία επιτυχία στο μέλλον», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της McLaren, Eric Boullier.

Έτσι, λίγο πριν τον αγώνα της πατρίδας του, το βελγικό Grand Prix, αυτή η σιγουριά όλων στο Ουόκινγκ πως ο Vandoorne είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αύριο, οδήγησε στην πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα πως θα οδηγώ για λογαριασμό της και την επόμενη χρονιά. Θα μου επιτρέψει να προσεγγίσω το δεύτερο μισό της παρθενικής μου σεζόν όντας πλήρως συγκεντρωμένος στη δουλειά που έχω μπροστά μου: τα πάρω τα μέγιστα από το μονοθέσιό μου, τους μηχανικούς μου, όλους όσοι είναι γύρω μου. Έχω ήδη μάθει πάρα πολλά στο πρώτο μισό της πρώτης μου σεζόν στη Formula 1», είπε ο Vandoorne.

vandoorne-spain17-grid-a640

Όλα αυτά, μετά το ουγγρικό Grand Prix όπου έσπασε το ρόδι για φέτος, κατακτώντας τον πρώτο του βαθμό στη σεζόν. Συνολικά στους πρώτους 11 αγώνες, είχε τρεις εγκαταλείψεις, σε έναν δεν εκκίνησε καν, στο Σίλβερστοουν ήταν 11ος, στο Μπακού και το Red Bull Ring 12ος, στην πρεμιέρα της Αυστραλίας 13ος ενώ σε Ρωσία και Καναδά τερμάτισε στη 14η θέση.

Advertisement