Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ηρέμησε ο Russell, δεν κατηγορεί πλέον τον Bottas για τη σύγκρουσή τους

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηρέμησε ο Russell, δεν κατηγορεί πλέον τον Bottas για τη σύγκρουσή τους

FORMULA 1

Ηρέμησε ο Russell, δεν κατηγορεί πλέον τον Bottas για τη σύγκρουσή τους

FORMULA 1

Αφότου ολοκληρώθηκε το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια και έπεσε ο φρενήρης ρυθμός χτύπων της καρδιάς, ο George Russell άλλαξε στάση σχετικά με τη σύγκρουση που είχε με τον Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

O Βρετανός είχε κατηγορήσει τον Φινλανδό ως υπαίτιο του ατυχήματος υψηλής ταχύτητας που είχαν προσεγγίζοντας τη Ταμπουρέλο. Μάλιστα είχαν έντονη λογομαχία αμέσως μετά, όταν ο οδηγός της Williams βρέθηκε πάνω από το κόκπιτ του ζαλισμένου ακόμα από τη σύγκρουση, οδηγού της Mercedes.

Αργότερα όμως, μελετώντας και όλες τις λήψεις της τηλεοπτικής κάλυψης, o 23χρονος οδηγός άλλαξε στάση. Και τα λόγια του, που δημοσιεύτηκαν στο racefans.net, είναι χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

«Κοιτώντας όλο το συμβάν, σε αργή κίνηση, από όλες τις γωνίες, όλα δείχνουν πολύ διαφορετικά. Η μία οπτική γωνία δείχνει τα πράγματα έτσι, η άλλη αλλιώς. Αυτό που με εκνεύρισε ήταν η ταχύτητα με την οποία είχαμε το ατύχημα. Δεν είχα ποτέ μου ατύχημα στο τέλος ευθείας, όπου πάμε τέρμα γκάζι. Και πρόσφατα έχουμε δει τους κινδύνους που κρύβει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Θα έκανα ακριβώς το ίδιο ακόμα κι αν μαχόμουν για τη νίκη, την ένατη ή την τελευταία θέση. Θεωρώ πως μπορούσαμε να αποφύγουμε τη σύγκρουσε. Ο Valtteri δεν έκανε κάτι εκτός ορίων κανονισμών, όμως πρέπει να εξετάζεις τις συνθήκες και να τις προσεγγίζει υπεύθυνα. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις σε στεγνό οδόστρωμα, όμως σε βρεγμένη πίστα, αν ωθείς κάποιον προς το βρεγμένο γρασίδι ενώ κινείται με 300 χιλιόμετρα την ώρα, περιλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Γι’ αυτό εκνευρίστηκα, θεώρησα πως έδειξε έλλειψη σεβασμού. Όχι απέναντι σε εμένα αλλά προς αυτά τα μονοθέσια», είπε ο Russell.

Advertisement

Συνεχίζοντας, ο ταλαντούχος οδηγός ανέλαβε και το μερίδιο ευθύνης που θεωρούσε πως του αναλογούσε για το συμβάν! «Δεν έκανε μία απερίσκεπτη ενέργεια. Κινήθηκε εντός ορίων, υπερασπίστηκε σθεναρά τη θέση του και είχε κάθε δικαίωμα. Όμως πλησιάζαμε στο τέλος της ευθείας και ήμασταν δίπλα δίπλα. Δεν βούτηξα ενώ ήμουν 20 μέτρα μακριά και έπεσα πάνω του. Ήταν ατυχές συμβάν, δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήταν βρεγμένο το οδόστρωμα. Μπορούσαμε να το αποφύγουμε; Ναι. Ήταν λάθος του Valtteri; Μάλλον όχι. Θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ίσως. Έφταιγα εγώ; Τη σύγκρουση εγώ την προκάλεσα αλλά ήταν λάθος μου να επιδιώξω αυτό το προσπέρασμα; Σίγουρα όχι».

Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε πως αμφότεροι είναι οδηγοί της Mercedes, με τον Russell να είναι «δανεικός» στη Williams. Για πολλούς θα έπρεπε να είχε πάρει από φέτος τη θέση του Bottas, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2022. Και ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους θεώρησε πως έπαιξε άμυνα υπέρ το δέον ο Φινλανδός.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

Fernando Alonso, o… «Νονός»

Εν αμφιβόλω το Grand Prix Καναδά!