Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Υποψήφιος για μία θέση στην F1 ο Schumacher

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υποψήφιος για μία θέση στην F1 ο Schumacher

FORMULA 1

Υποψήφιος για μία θέση στην F1 ο Schumacher

FORMULA 1

Καθώς ο Mick Schumacher κυνηγάει το όνειρό στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με όνομα… βαρύ σαν ιστορία, εύλογα γίνονται συνεχώς συζητήσεις για το μέλλον του.

Advertisement
Advertisement

Έχει τα φόντα να βρεθεί κάποια στιγμή στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του; Θα καταφέρει να το κάνει με τη Scuderia Ferrari με την οποία ο Michael κατέκτησε τους πέντε από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του;

Αυτά τα ερωτήματα τέθηκαν από το βρετανικό Autosport στον επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto. Ο έμπειρος τεχνικός απάντησε με προσεκτικά λόγια, ειδικά μετά την… άνευ πυροτεχνημάτων πρώτη σεζόν του νεαρού Γερμανού στη Formula 2.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε περήφανοι που τον έχουμε στην ακαδημία μας. Όχι μόνο επειδή είναι ο γιος του Michael Schumacher αλλά επειδή είναι πολύ καλός οδηγός. Ακόμα και τη χρονιά που πέρασε, νομίζω πως τα πήγε καλά. Αν δείτε τη βαθμολογία, στις πρώτες θέσεις είναι έμπειροι οδηγοί. Εκείνος μάζεψε χρήσιμες εμπειρίες και με δεδομένο πως ήταν rookie, τα πήγε καλά. Νομίζω η επόμενη σεζόν θα είναι καθοριστική για να καταλάβουμε κατά πόσο μπορεί να εξελιχθεί. Περιμένουμε πολλά από εκείνον, έχοντας πλέον και εμπειρία μίας σεζόν. Είμαστε όμως πεπεισμένοι πως είναι καλός υποψήφιος για να βρεθεί στη Formula 1 στο μέλλον. Θα είναι υποψήφιος για τη Ferrari; Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Πάντως στόχος της ακαδημίας μας είναι να αναδεικνύει τους μελλοντικούς οδηγούς μας και όποιος είναι μέλος της, θεωρούμε πως έχει το ταλέντο που απαιτείται», είπε ο Binotto.

To 2020 o Schumacher θα συνεχίσει στη Formula 2 ενώ στο κόκπιτ των κόκκινων μονοθεσίων της F1 θα είναι ξανά οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc. Κι αν ο Μονεγάσκος υπέγραψε επέκταση συμβολαίου έως και το 2024, αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του συμβολαίου του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή. Με ότι κι αν σημαίνει αυτό για το 2021…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έως και το 2024 στη Ferrari o Leclerc