Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ιδού η νέα Force India!

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η νέα Force India!

FORMULA 1

Ιδού η νέα Force India!

FORMULA 1

Η Ινδική ομάδα έγινε η 4η μετά τις Williams, Sauber και Renault που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο. Η VJM10 είναι το 10ο μονοθέσιο της Force India και φέρει το όνομα του ιδιοκτήτη της ομάδας και βαθύπλουτου Ινδού Vijay Mallia. Παρουσίασαν το μονοθέσιο του 2017 στην πίστα του Σίλβερστον που γειτνιάζει με την έδρα της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Παρατηρώντας το νέο μονοθέσιο διακρίνει κανείς το πτερύγιο τύπου καρχαρία στο κάλυμμα του κινητήρα αλλά και το ρύγχος που καταλήγει χαμηλά, ίδιο χαρακτηριστικό όλων των μονοθεσίων που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα. Όσον αφορά στους χορηγούς είναι κυρίως εταιρείες που ανήκουν στο Μαλία ή έχει μετοχές σ’ αυτές ή συνεργάζονται με τις δικές του.

Πέρυσι η Force India είχε μια εξαιρετική χρονιά για τα δεδομένα της καθώς τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας. Αναφερόμενος στο στόχο για το 2017 ο Μαλία τόνισε πως οι αλλαγές των κανονισμών περιορίζουν τον ορίζοντα όπου μπορεί κάποιος να βάλει στόχο.

Advertisement
Advertisement

Διακρίνονται από αριστερά: Έλις, Οκόν, Μαλία, Πέρεζ.

Για την ομάδα θα οδηγούν οι Σέρτζιο Πέρεζ και Εστεμπάν Οκόν ενώ δοκιμαστής της ομάδας θα είναι ο Μεξικάνος Αλφόνσο Έλις . Η Force India θα χρησιμοποιεί και φέτος υβριδική μηχανή Mercedes αλλά και τα νέα φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli.

O Μαλία τόνισε στην παρουσίαση πως θα είναι δύσκολο για την ομάδα να επαναλάβει την επιτυχία του 2016. Το σεντόνι για τα αποκαλυπτήρια τράβηξαν οι δυο οδηγοί της ομάδας ο Σέρτζιο Πέρεζ που θ’ αγωνιστεί για 4η χρονιά με την ομάδα και ο Γάλλος Εστεμπάν Οκόν που αντικατέστησε το Νίκο Χούλκενμπεργκ (σ.σ: πήγε στη Renault).

Advertisement


Από την ομάδα κατέστη σαφές πως μέσα στη χρονιά σχεδιάζονται σημαντικές αναβαθμίσεις στο αεροδυναμικό σχήμα του μονοθεσίου, το σχήμα που παρουσιάστηκε είναι μια βασική στατική εκδοχή. Η Force India θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης την ερχόμενη Τρίτη 28/2 στην πίστα της Βαρκελώνης ενόψει της πρεμιέρας  του πρωταθλήματος στις 26/3 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.