Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η ταχύτητα του Rosberg!

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ταχύτητα του Rosberg!

FORMULA 1

Η ταχύτητα του Rosberg!

FORMULA 1

Αρκετοί τα προηγούμενα χρόνια επιχειρηματολογούσαν εναντίον του Μίκαελ Σουμάχερ αναφέροντας το πόσο συχνά χάνει στη μάχη με το χρονόμετρο έναντι του Νίκο Ρόσμπεργκ με ίδιο μονοθέσιο. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει στο ενεργητικό του 68 pole position και είναι πρώτος στη σχετική λίστα με τους κορυφαίους poleman όλων των εποχών ενώ στο παρελθόν είχε κυριαρχήσει απόλυτα σ’ όλες τις μάχες με τους teammate του. Η υστέρηση του Σουμάχερ έναντι του Ρόσμπεργκ αποτελούσε πολλές φορές επιχείρημα για όσους ασκούσαν κριτική στον 45χρονο πρωταθλητή.

Φέτος για λογαριασμό της Mercedes οδηγεί ο Λιούις Χάμιλτον, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 ο οποίος έχει εκκινήσει σε 117 GP, τα 27 εκ των οποίων από την pole position. Η τελευταία φορά που ο Χάμιλτον βρέθηκε στην πρώτη θέση της εκκίνησης ήταν στο Κινέζικο GP με τα χρώματα της Mercedes. Ο Χάμιλτον έχει μαζέψει φέτος 77 βαθμούς έναντι 57 του Νίκο Ρόσμπεργκ ο οποίος όμως έδωσε τη νίκη στη Mercedes στο Μονακό. Ο Γερμανός πιλότος έχει εκκινήσει τους 3 από τους 7 αγώνες φέτος από την pole αλλά τις υπόλοιπες βρίσκεται πίσω από το Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές.

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον διαμαρτύρεται πως ακόμη το πεντάλ του φρένου στην W04 δεν έχει την αίσθηση που αυτός θέλει ώστε να οδηγεί όσο επιθετικά θέλει. Ο Βρετανός παραδέχεται πως και στη McLaren του πήρε πολύ καιρό για να το πετύχει αυτό και τονίζει πως δουλεύει σε αρμονία με τους μηχανικούς της Mercedes για να τα καταφέρουν. Το σίγουρο πάντως είναι πως η ταχύτητα του Νίκο Ρόσμπεργκ είναι πλέον αποδεδειγμένα κορυφαία με τον Γερμανό να σημειώνει 3 σερί pole πράγμα που  δεν περνά απαρατήρητο από τους ιθύνοντες στη γερμανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ σημείωσε: «Στο παρελθόν γράφτηκαν τόσα πολλά για την ταχύτητα του Ρόσμπεργκ σε σχέση με το Σουμάχερ ή ακόμη και όταν οδηγούσε για τη Williams. Φέτος αποδεικνύει πόσο γρήγορος είναι πραγματικά. Αυτό έχει αιφνιδιάσει το Χάμιλτον αλλά δεν είναι πρόβλημα. Ο Λιούις θα είχε πάρει την pole στον Καναδά αν δεν είχε χάσει τα φρένα στην τελευταία στροφή δεν αμφιβάλλω ότι θα δούμε σπουδαίες προσπάθειες από το Λιούις στο μέλλον. Βρίσκονται τόσο κοντά οι δυο τους που αρκούν λεπτομέρειες στις ρυθμίσεις για να κάνουν τη διαφορά».