Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Renault κατέθεσε ένσταση για τις Racing Point

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Renault κατέθεσε ένσταση για τις Racing Point

FORMULA 1

Η Renault κατέθεσε ένσταση για τις Racing Point

FORMULA 1

Μπορεί το Grand Prix Στυρίας να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο είναι ένα κεφάλαιο που ακόμα δεν έχει κλείσει οριστικά.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό διότι λίγο μετά το τέλος του αγώνα, η Renault κατέθεσε ένσταση στη παγκόσμια ομοσπονδία, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των μονοθεσίων της Racing Point, που χαριτολογώντας χαρακτηρίζονται φέτος ως… «ροζ Mercedes».

Η ομοιότητα της RP20 με την περυσινή Mercedes W10 είναι εμφανής. Καθώς συνδυάζεται και με σημαντική βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας της ομάδας, ήταν εύλογο να προκύψει γκρίνια από τους άμεσους αντιπάλους της.

Έτσι η παγκόσμια ομοσπονδία κατάσχεσε τους αεραγωγούς των φρένων που χρησιμοποιούν οι Sergio Perez και Lance Stroll, ενώ ζήτησε τα αντίστοιχα μέρη του περυσινού μονοθεσίου της γερμανικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Η ακρόαση της ένστασης θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αφότου ολοκληρωθεί η έρευνα του Τεχνικού Τμήματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως η πλευρά της Racing Point φέρεται να μην ανησυχεί. Μάλιστα, σύμφωνα με την Καναδική ομάδα, η FIA πραγματοποίησε ήδη σχετικούς ελέγχους πριν την έναρξη της σεζόν και είχε δώσει το πράσινο φως για τη χρήση των RP20.

Μάλιστα ο επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer, δήλωσε ανοιχτά πως η ομάδα του προσπαθεί εδώ και καιρό να ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes, όμως ελλείψει πόρων ήταν αδύνατο να μιμηθούν τους πρωταθλητές σε απόδοση.

Όλα αυτά ενώ στον δεύτερο αγώνα του Red Bull Ring, οι οδηγοί της Racing Point τερμάτισαν στις θέσεις 6 και 7, μπροστά από τη Renault του Daniel Ricciardo.

Advertisement

stroll-styria20-leads-perez-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
Η F1 ανακοίνωσε Grand Prix σε Μουτζέλο και Σότσι!

Advertisement

To F1 Vlog της πρεμιέρας της Αυστρίας

Επίσημο: Στη Renault o Fernando Alonso