Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

FORMULA 1

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

FORMULA 1

Η Pirelli θα παραμείνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1! H αποκλειστική συνεργασία που άρχισε το 2011, ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2019 αλλά επεκτάθηκε για τέσσερις ακόμα σεζόν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Έτσι μπαίνει τέλος στα όποια σενάρια για «πόλεμο» ελαστικών από τη σεζόν του 2020 και μετά, αν και οι αλλαγές που θα ισχύουν από το 2021, ήταν μάλλον αποτρεπτικές για κάθε νέο «παίκτη».

Η FOM και η ιταλική εταιρεία συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν στο σπορ και επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να δουλέψουν μαζί για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2021, οι οποίοι εκτός άλλων, προβλέπουν ελαστικά 18 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

«Η Pirelli είναι σημαντικός και αξιόλογος συνεργάτης της Formula 1 από το 2011. Είναι ηγέτες στην καινοτόμο τεχνολογία, πρόκειται για μια μάρκα κύρους, παγκόσμιο ηγέτη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συνέχιση της συνεργασίας μας αποτελεί απόδειξη της επιθυμίας μας να εξελίξουμε τη F1 περαιτέρω, με τους καλύτερους που υπάρχουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυρώσαμε αυτή τη συμφωνία η οποία εγγυάται ένα σταθερό μέλλον για ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα του σπορ», σχολίασε ο Chase Carey, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Formula 1.

pirelli-hocken18-alonso-wet-a640tall

Από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), μίλησε ο πρόεδρός της, Jean Todt: «Είμαι χαρούμενος που η Pirelli επιλέχθηκε ακόμη μια φορά ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών στην F1. Αυτό επιτρέπει σε όλους μας ν’ αξιοποιήσουμε τη γνώση που κερδίσαμε από το 2011. Ξέρουμε πόσο δύσκολος και κρίσιμος είναι ο ρόλος του προμηθευτή ελαστικών ειδικά στην F1».

Advertisement

Τέλος, από την πλευρά της ιταλικής εταιρείας, στην ανανέωση της συνεργασίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Marco Tronchetti Provera.

pirelli-hocken18-graggiti-a640

Advertisement

«Μ’ αυτή τη νέα συμφωνία επιμηκύνουμε την παρουσία μας για συνολικά 13 χρόνια στη σύγχρονη εποχή. Η Pirelli ήταν παρούσα και το 1950, όταν πρωτοξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Formula 1 είναι και θα παραμείνει κορωνίδα του μηχανοκίνητου ανταγωνισμού: Αυτό είναι το τέλειο περιβάλλον για την εταιρεία μας, που πάντα θεωρούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως πεδίο για την καλύτερη τεχνολογική έρευνα και εργαστηριακή βελτίωση. Η Formula 1 αποτελεί το καλύτερο πεδίο για την εξέλιξη των ελαστικών παραγωγής Ultra High Performance που τοποθετούνται στα πιο ποθητά και ακριβά οχήματα του κόσμου εγγυώμενα τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας», είπε ο Ιταλός.

2018 British Grand Prix.

2018 British Grand Prix.