Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Michelin θέλει να επιστρέψει στην F1

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Michelin θέλει να επιστρέψει στην F1

FORMULA 1

Η Michelin θέλει να επιστρέψει στην F1

FORMULA 1

Η Γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της FIA για αίτηση ενδιαφέροντος ώστε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα από το 2017 ως κατασκευαστής ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται σήμερα και εκτός της Pirelli που είναι από το 2011 ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 και η Michelin έχει εκφράσει επίσημα μέσω αίτησης το ενδιαφέρον της να επιστρέψει στη F1 μετά από 10 χρόνια απουσίας (σ.σ: από το 2006).

Μιλώντας για την αίτηση της Michelin να είναι αυτή η προμηθεύτρια ελαστικών στη F1 από το 2017 ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Pascal Couasnon είπε: «Ο λόγος που θέλουμε να επιστρέψουμε είναι γιατί είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή εικόνα της F1. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις έχουμε ιδέες και περιμένουμε να δούμε αν θα βρούμε ανταπόκριση. Μετά κανείς δε θα μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε όλο λόγια χωρίς πράξεις. Εμείς όπως και στη Formula E πιστεύουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν ζάντες 18 ιντσών. Θεωρούμε πως πρέπει ν’ αλλάξει η εικόνα των ελαστικών της F1, δε μας αρέσει η εικόνα ενός ελαστικού που το πετάς μετά από μερικούς γύρους. Αυτή η εικόνα δεν είναι καλή για την βιομηχανία ελαστικών. Το θέαμα όπως αποδείξαμε στο Le Mans το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν επηρεάζεται από τη διάρκεια ζωής των ελαστικών».

Advertisement
Advertisement

Ο ισχυρός άντρας της F1, Bernie Ecclestone είχε τοποθετηθεί ευθέως εναντίον της Michelin λέγοντας πως η  επιστροφή της θα ήταν κακή για τη F1. Η γαλλική εταιρεία αποχώρησε από τη F1 στα τέλη του 2006. Οι προτάσεις που πληρούν τις προδιαγραφές της FIA (τεχνικές, ασφάλειας) θα αξιολογηθούν περαιτέρω στις 17/7.

Η FIA πριν λίγες μέρες είχε απορρίψει την ιδέα για ζάντες 18 ιντσών, αν η πρόταση της Michelin είναι συνδεδεμένη αποκλειστικά μ’ αυτό, δύσκολα θα προωθηθεί.