Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Michelin λέει όχι στην F1

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Michelin λέει όχι στην F1

FORMULA 1

Η Michelin λέει όχι στην F1

FORMULA 1

H Michelin αποφάσισε να μην επιδιώξει την επιστροφή της στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και να μη λάβει καν μέρος στη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για το ρόλο του προμηθευτή ελαστικών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την περίοδο 2020-2023.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Οι Γάλλοι έχουν δύο βασικούς λόγους που δεν μπαίνουν στη διαδικασία διεκδίκησης. Ο ένας αφορά στην πρόθεση της Formula 1 να έχει ελαστικά που φθείρονται πολύ κι ο άλλος είναι πως για το 2020 θα πρέπει να ετοιμάσει ελαστικά για τροχούς 13 ιντσών και από το 2021 για 18.

Ειδικά το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, φαντάζει αποτρεπτικό για κάθε άλλο κατασκευαστή ελαστικών καθώς θα είναι δύσκολο για μία εταιρεία να μπει στο σπορ ως αποκλειστικός προμηθευτής, να δημιουργήσει τεχνολογία που αφορά συγκεκριμένες διαστάσεις κι όλη αυτή η επένδυση να αφορά μόνο μία σεζόν και μετά να πρέπει να αλλάξουν όλα. Αντίθετα, είναι ‘λουκούμι’ για την Pirelli που μπορεί να συνεχίσει την εξέλιξη των υπαρχόντων ελαστικών της, μέχρι την ώρα της αλλαγής.

Advertisement
Advertisement

Η Michelin εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση που ανέλυε τους λόγους της απόφασής της. Αυτή ανέφερε:
«Λάβαμε τις τεχνικές προδιαγραφές βάσει των οποίων η FIA ζητά προτάσεις και τις μελετήσαμε προσεκτικά. Οι πρόταση της Michelin για αλλαγή σε τροχούς 18 ιντσών (φωτό), όπως στη Formula E, υιοθετήθηκε κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, η επιθυμία παροχής ελαστικών 13 ιντσών μόνο για τη σεζόν του 2020, καθώς και η επιθυμία να πέφτει η απόδοση των ελαστικών ως μέρος του θεάματος, πάνε κόντρα στις αρχές μας που αφορούν αποτελεσματική διαχείριση πόρων και σεβασμό στην τεχνολογία πίσω από την αντοχή των ελαστικών.
Έτσι η Michelin αποφάσισε να μην απαντήσει σε αυτή την πρόσκληση και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα επόμενα χρόνια τις εξελίξεις στη Formula 1».