Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Mercedes τιμωρήθηκε!

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes τιμωρήθηκε!

FORMULA 1

Η Mercedes τιμωρήθηκε!

FORMULA 1

Το Διεθνές Συμβούλιο με έγκριτους νομικούς συνεδρίασε χτες στο Παρίσι και αφού άκουσε τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε η υπόθεση αφορά στις ιδιωτικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Mercedes για λογαριασμό της Pirelli στη Βαρκελώνη αμέσως μετά το Ισπανικό GP χρησιμοποιώντας το φετινό μονοθέσιο κάτι που αντιβαίνει τους κανονισμούς.

Από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως η Mercedes ρώτησε τον αλυτάρχη της FIA, Τσάρλι Ουίτινγκ για το αν θα μπορούσε να προβεί στη συγκεκριμένη δοκιμή με το φετινό μονοθέσιο. Ο Ουίτινγκ με τη συνδρομή του νομικού τμήματος της FIA απάντησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν θεωρητικά αποδεκτό εφόσον η Pirelli το προτείνει και σε άλλες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών αυτών οι Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον φορούσαν μαύρο κράνος η Mercedes απολογήθηκε γι’ αυτό ζητώντας συγνώμη.  Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν ανθρώπους ασφαλείας επιφορτισμένους με την προστασία των οδηγών από φιλάθλους.

Advertisement
Advertisement

Από τη FIA θεωρούν δεδομένο ότι η Mercedes ωφελήθηκε απ’ αυτό το τεστ. Η Pirelli κλήθηκε στο δικαστήριο γιατί ως συνεργάτης του πρωταθλήματος πρέπει να σέβεται τους κανονισμούς του.

Η απόφαση για τη Mercedes είναι ότι δε τις επιτρέπεται να συμμετέχει στις δοκιμές με νέους πιλότους που είναι προγραμματισμένες στο Σίλβερστον από 17 – 19 Ιουλίου ανάμεσα στο Γερμανικό και το Ουγγρικό GP.  Επίσης δόθηκε όπως και στην Pirelli αυστηρή προειδοποίηση (σ.σ: reprimand) για να μην επαναλάβουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Το πνεύμα των δικαστών ήταν πως η Mercedes κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα από τις συγκεκριμένες δοκιμές έναντι των υπολοίπων ομάδων. Η ποινή χωρίς να είναι ήπια δεν είναι και εξοντωτική για τη γερμανική ομάδα.

Advertisement