FORMULA 1

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

FORMULA 1

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

FORMULA 1

Μπορεί για πολλούς να άργησε αλλά η Formula 1 εξέδωσε μία επίσημη συγνώμη προς το κοινό για όσα έγιναν και… δεν έγιναν στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 αναβλήθηκε λόγω της απειλής του κορωνοϊού, αφότου μέλος της McLaren βρέθηκε θετικό σε αυτόν και η βρετανική ομάδα αποσύρθηκε από το Grand Prix.

Βέβαια μεσολάβησαν σχεδόν 12 ώρες αβεβαιότητας και ξεκάθαρα λανθασμένων χειρισμών σε ότι αφορούσε στη διαχείριση του κοινού που στριμώχτηκε στις εισόδους του Άλμπερτ Παρκ, οι οποίες δεν άνοιξαν ποτέ.

Η ανοιχτή λοιπόν επιστολή του CEO της Formula 1, Chase Carey, προς το κοινό, ανέφερε:

Advertisement
Advertisement

«Αγαπητοί φίλοι της F1,

θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις και απόψεις σχετικά με όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρώτα απ’ όλα, προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των θεατών, των ομάδων και του οργανισμού της F1, όπως και της ευρύτερης κοινωνίας.

Advertisement

Ζητούμε συγνώμη από τους θεατές που επηρεάστηκαν από την ακύρωση του αγώνα στην Αυστραλία, καθώς και την αναβολή των επόμενων αγώνων στο πρόγραμμα. Αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν από τη Formula 1, τη FIA και τους promoters των αγώνων, υπό συνεχώς και ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες. Πιστεύουμε όμως πως ήταν σωστές και αναγκαίες. Επίσης στη σκέψη μας είναι όσοι έχουν ήδη επηρεαστεί, συμπεριλαμβανομένων και μελών της οικογένειας της F1.

Ξέρουμε πως όλοι θέλουν να μάθουν ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για την F1 to 2020. Ακόμα δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, εξαιτίας της ρευστότητας της κατάστασης. Στοχεύουμε όμως να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα του 2020 με το που θα κριθεί ασφαλές να συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με ειδικούς και αξιωματούχους, καθώς αξιολογούμε πως θα προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες. Θα σας έχουμε ενήμερους και θα παρέχουμε λεπτομέρειες το συντομότερο δυνατόν.

Advertisement

Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη και την κατανόησή σας και ευχόμαστε τα καλύτερα σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Advertisement

Εύλογα εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα σχετικά με τη διαμόρφωση του προγράμματος του 2020 ώστε να χωρέσουν όσο γίνεται περισσότεροι αγώνες σε αυτό. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορεί η Formula 1 να πατήσει ξανά γκάζι…

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Αυστραλίας
MotoGP: Αναβολή και για το MotoGP της Αργεντινής. Δείτε το νέο καλεντάρι
Rallycross: Ακυρώθηκε ο αγώνας της Αγίας Πετρούπολης