Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Ferrari είναι υποχρεωμένη να κερδίζει

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari είναι υποχρεωμένη να κερδίζει

FORMULA 1

Η Ferrari είναι υποχρεωμένη να κερδίζει

FORMULA 1

Πολύς ντόρος έγινε στην τελική ευθεία του περυσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, σχετικά με την αφόρητη πίεση στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari. Πίεση που έκανε τον Sebastian Vettel να λυγίσει.

Advertisement
Advertisement

Το τι ακριβώς συμβαίνει στο Μαρανέλο αυτές τις δέκα σεζόν μακριά από τίτλους (σ.σ. το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών ήρθε το 2008) το ξέρουν καλύτερα όσοι έχουν θητεύσει εκεί. Όσοι έχουν ζήσει εκ των έσω τι σημαίνει αυτή η πίεση.

Όπως για παράδειγμα ο Felipe Massa, ο… πρωταθλητής για μερικά μόνο δευτερόλεπτα το 2008 που πέρασε οκτώ χρόνια στους «κόκκινους». Ο Βραζιλιάνος μίλησε στο βρετανικό Autosport.

«Πολλά πράγματα συμβαίνουν εντός της Ferrari που συνεισφέρουν αρνητικά σε ότι αφορά στην πίεση. Είναι κάτι που οι οδηγοί νιώθουν έντονα. Έτσι ήταν πάντα. Κάποτε υπήρχε λιγότερη πίεση γιατί υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα, την εποχή του Jean Todt. Ο Jean ήταν ηγέτης για όλους στην ομάδα. Αφότου έφυγε, τα πράγμα άλλαξαν. Τώρα πια η Ferrari νιώθει πάντα την υποχρέωση να κερδίσει. Κι αυτό είναι πρόβλημα», είπε ο Massa που πλέον αγωνίζεται στη Formula E.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 2007 και την αποχώρηση του Todt από την ηγεσία της Scuderia, η ιταλική ομάδα έχει αλλάξει τέσσερις φορές διευθυντή!