Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η αλλαγή πλεύσης του Newey δε θα επηρεάσει το Vettel!

Ελλάδα 22:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αλλαγή πλεύσης του Newey δε θα επηρεάσει το Vettel!

FORMULA 1

Η αλλαγή πλεύσης του Newey δε θα επηρεάσει το Vettel!

FORMULA 1

Η Red Bull ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες τη νέα πολυετή συμφωνία της με τον κορυφαίο αεροδυναμιστή στη σύγχρονη ιστορία της F1, Adrian Newey.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πλην όμως ο 57χρονος Βρετανός μετά το τέλος της φετινής χρονιάς σκοπεύει να στρέψει την προσοχή του και σε άλλες δραστηριότητες της Red Bull εκτός F1, χωρίς αυτό να εκμηδενίζει το ρόλο του στην RBR. Ο Newey θα διατηρήσει ένα συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα. Ο ίδιος διατείνεται πως οι περιορισμοί στους τεχνικούς κανονισμούς περιορίζουν σε βαθμό που δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί τη δημιουργικότητά του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να εκλάβει κανείς αυτή την τοποθέτηση ως πολιτική θέση προς την αρχή του σπορ: «Αλλάξτε προσέγγιση αν με θέλετε στη F1». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Newey έχει ανάλογες ανησυχίες. Στο παρελθόν έφυγε από τη Jaguar για να ασχοληθεί με τα σκάφη του America’s Cup. Όπως και να έχει η ομάδα θεωρεί πως η σταδιακή απομάκρυνση του Newey από την καθημερινότητα της F1 δε θα επηρεάσει τη συνεργασία με το Vettel.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Vettel τόνισε: «Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για αρκετό καιρό. Σκέφτομαι τα πράγματα πιο βραχυπρόθεσμα».

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner τόνισε: «Ο Adrian αναλαμβάνει διαφορετικό ρόλο δεν φεύγει από τη F1. Θα παρακολουθεί και θα συμβουλεύει την ομάδα η οποία πλέον έχει σπουδαία υποδομή και βάθος. Είναι θαυμάσιο ότι ο Adrian παραμένει εδώ στο γκρουπ και θα έχουμε πρόσβαση σ’ αυτόν συνεχώς. Ο Vettel δεν πρόκειται ποτέ να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες του συμβολαίου του αλλά έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες μ’ αυτή την ομάδα. Δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι μαζί μας τα επόμενα χρόνια. Δεν πρόκειται ν’ αντικαταστήσουμε τον Adrian με κάποιον άλλο. Απλά θα ασχολείται και με κάποια άλλα σχέδια σε δραστηριότητες που θα ανακοινώσουμε φέτος. Όμως όλα αυτά από τη νέα χρονιά. Φέτος παραμένει προσηλωμένος στη F1».