Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η αφόρητη πίεση για τον Vettel στο Μαρανέλο

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αφόρητη πίεση για τον Vettel στο Μαρανέλο

FORMULA 1

Η αφόρητη πίεση για τον Vettel στο Μαρανέλο

FORMULA 1

Για πολλούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 ο Sebastian Vettel «λύγισε» υπό το βάρος της αφόρητης πίεσης που έχουν πάντα οι οδηγοί της Ferrari – ειδικά όταν η ιταλική ομάδα κάνει πρωταθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η άποψη και του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή αλλά και αντιπάλου των «κόκκινων», Nico Rosberg. Ο Γερμανός μίλησε για τα λάθη της Scuderia αλλά και τα λάθη του συμπατριώτη του.

«Σίγουρα θα υπάρχει πολλή πίεση. Είμαι σίγουρος πως ένιωθε αρκετή και πέρυσι. Ειδικά όταν οδηγείς για τη Ferrari, η πίεση είναι ακόμα υψηλότερη γιατί εκπροσωπείς μία ολόκληρη χώρα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως την ένιωθε. Και του χρόνου πρέπει να καταφέρει να τα κάνει όλα καλά. Πρέπει να βελτιωθεί και πρέπει να βελτιωθεί μαζί του κι όλη η ομάδα. Έκαναν πολλά λάθη πέρυσι, αλλιώς θα μπορούσαν να είχαν πάρει τον τίτλο», είπε ο Rosberg στο Sky F1.

Στη συνέχεια ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 αναφέρθηκε και σε όσα έχουν αλλάξει φέτος στην ιταλική ομάδα – τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και στην οδηγική της σύνθεση.

Advertisement
Advertisement

«Έχουν κάνει σημαντικές αλλαγές. Αντικατέστησαν τον (Maurizio) Arrivabene, προάγοντας τον (Mattia) Binotto. Αλλαγή στην κεφαλή. Επίσης ο νέος teammate του Sebastian, o (Charles) Leclerc, μπορεί να φέρει μία νέα δυναμική στην ομάδα. Μπορεί όμως να έχει και αρνητικό αντίκτυπο. Θα έχει ενδιαφέρον. Πρέπει να ανέβουν επίπεδο και μπορούν να το κάνουν», σχολίασε ο Γερμανός.