FORMULA 1

Horner: Πήρε πολλά μαθήματα ο Vettel

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Horner: Πήρε πολλά μαθήματα ο Vettel

FORMULA 1

Horner: Πήρε πολλά μαθήματα ο Vettel

FORMULA 1

Μπορεί το 2015 να βρει τον Sebastian Vettel μακριά από την ομάδα που τον ανέδειξε, τη Red Bull Racing, ωστόσο ο επικεφαλής των «ταύρων» Christian Horner μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γερμανό. Τον υπερασπίστηκε μάλιστα για τη μέτρια σεζόν που είχε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για εκείνον, από εκείνες που “χτίζουν” χαρακτήρες, σε πολλά επίπεδα. Είχε πολλές ατυχίες και τα πράγματα συνήθως δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε. Επίσης, δεν ένιωθε άνετα στο μονοθέσιο με τις αλλαγές κανονισμών που έγιναν. Είναι απίστευτα ταλαντούχος αλλά ήταν επίσης η πρώτη σεζόν που τον κόντραρε στα ίσια και ο teammate του. Πράγμα που επίσης ήταν ένας νέος για εκείνον παράγοντας που έπρεπε να αντιμετωπίσει – στο παρελθόν επικρατούσε πάντα των teammate του. Ήταν λοιπόν μία δύσκολη χρονιά όμως σε καμία στιγμή δεν το έβαλε κάτω, ούτε κατηγόρησε την ομάδα. Νομίζω πως αυτή η χρονιά του χάρισε πολλά μαθήματα», είπε ο Horner στο βρετανικό Autosport.

O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής περιορίστηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας οδηγών, χωρίς νίκη στο ενεργητικό του. Πως θα βαδίσει όμως η Red Bull Racing, στη νέα για εκείνη εποχή, χωρίς τον έως τώρα ηγέτη της;

Advertisement
Advertisement

«Προφανώς είναι πολύ κρίμα να χάνεις έναν οδηγό του δικού του επιπέδου, ειδικά με δεδομένες τις επιτυχίες που απολαύσαμε μαζί. Ωστόσο, νιώθουμε καλά έχοντας στις τάξεις μας τον Daniel Ricciardo που είναι φανταστικό ταλέντο και είδαμε όλοι πως απέδωσε φέτος εν συγκρίσει με τον Sebastian. Δίπλα του θα έχει ένα νέο ταλέντο που συναρπάζει, τον Daniel Kvyat, νομίζω λοιπόν πως το μέλλον μας αναμένεται λαμπρό», συμπλήρωσε ο 41χρονος.