Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Horner: Επιεικής η τιμωρία της Mercedes!

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Horner: Επιεικής η τιμωρία της Mercedes!

FORMULA 1

Horner: Επιεικής η τιμωρία της Mercedes!

FORMULA 1

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ έδωσε τη δική του οπτική όσον αφορά στο θέμα της τιμωρίας που επιβλήθηκε στη Mercedes για τις ιδιωτικές δοκιμές στη Βαρκελώνη με φετινό μονοθέσιο. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε η γερμανική ομάδα δε θα συμμετέχει στις δοκιμές νέων οδηγών που είναι προγραμματισμένες στο Σίλβερστον από 17 – 19/7. Ο Βρετανός μάνατζερ σε ανακοίνωση της ομάδας αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου την προηγούμενη Παρασκευή έλεγε πως την αποδέχεται.

Όμως μιλώντας στο Reuters τόνισε πως οι δικαστές απεφάνθησαν ότι η Mercedes παρέβη τους κανονισμούς: «Μας έχει μπερδέψει λίγο η ηπιότητα της ποινής. Νομίζω ότι έγινε δεκτή με ανακούφιση στο Μπράκλεϊ (σ.σ: έδρα της Mercedes). Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως η Mercedes πριν το τεστ που έκανε στον αγώνα στη Βαρκελώνη είδε τα δυο μονοθέσια της να εκκινούν από την πρώτη σειρά και να τερματίζουν στις θέσεις 6 και 12 αντιμετωπίζοντας την υψηλότερη φθορά απ’ όλους. Στον επόμενο αγώνα το πρόβλημα αυτό εξαλείφθηκε κάτι που μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στη φύση της διαδρομής στο Μονακό. Στον Καναδά όμως δε φάνηκε να έχουν πλέον τόσο έντονα προβλήματα. Θα φανεί το τι συμβαίνει. Πάντως έχει διαφορετική βαρύτητα να κάνεις δοκιμές με νέους οδηγούς και διαφορετική βαρύτητα να κάνεις δοκιμές με τους επίσημους οδηγούς της ομάδας».

Advertisement
Advertisement