Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Honda, 31 χρόνια μετά (video)

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda, 31 χρόνια μετά (video)

FORMULA 1

Honda, 31 χρόνια μετά (video)

FORMULA 1

Η Honda έγραψε ιστορία στο Χόκενχαϊμ, με την επιτυχία της εκεί να θυμίζει ένδοξες εποχές του παρελθόντος.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία που επέστρεψε στη Formula 1 το 2015, δεν βρήκε δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Πέρασε τρεις πολύ δύσκολες σεζόν συνεργασίας με τη McLaren, με απογοητευτικά αποτελέσματα που έφεραν εύλογη και έντονη κριτική.

Όπως αποδείχθηκε στην πορεία, η «πολιτική» της βρετανικής ομάδας έπαιξε κι αυτή το ρόλο της, με τους Ιάπωνες να βρίσκουν περισσότερη ελευθερία και διάθεση από κοινού εξέλιξης, όταν πέρασαν στο στρατόπεδο της Red Bull. Πέρυσι με την Scuderia Toro Rosso και φέτος προμηθεύοντας υβριδικές μηχανές και στη Red Bull Racing.

Ελάχιστοι όμως θα περίμεναν πως στην πρώτη χρονιά συνεργασίας με την πρώτη ομάδα, θα υπήρχε αυτό το επίπεδο αξιοπιστίας αλλά κι αυτά τα αποτελέσματα. Με τον Max Verstappen να έχει δύο νίκες και να έχει τερματίσει όλους τους αγώνες εντός πεντάδας.

Advertisement
Advertisement

Όμως ειδικά στη Γερμανία, το επίτευγμα ήταν διπλό, αφού είχαμε στο βάθρο δύο μονοθέσια με υβριδικές μηχανές Honda, μιας και ο Daniil Kvyat τερμάτισε τρίτος με την STR14. Και κάπου εδώ, ψάχνουμε τα κιτάπια της ιστορίας.

Η τελευταία φορά που είχαμε δύο «Powered by Honda» στο βάθρο, ήταν το 1992, στο Grand Prix Πορτογαλίας, με τους Gerhard Berger και Ayrton Senna να τερματίζουν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα, για λογαριασμό της McLaren-Honda.

Advertisement

Μάλιστα πρέπει να πάμε άλλα 4 χρόνια πιο πίσω για να βρούμε αγώνα που αυτοί να έτρεχαν και για διαφορετική ομάδα! Συγκεκριμένα στο Grand Prix Αυστραλίας, που ήταν τότε το τελευταίο της σεζόν. Οι Alen Prost και Ayrton Senna με McLaren-Honda είχαν κυριαρχήσει και ο Nelson Piquet είχε συμπληρώσει το Top3 με Lotus-Honda!

Δείτε σύγκριση του τότε με το τώρα, με απόσταση… 540 αγώνων, στο video που ακολουθεί…

Advertisement