Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton και Rossi αντάλλαξαν «όπλα»

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton και Rossi αντάλλαξαν «όπλα»

FORMULA 1

Hamilton και Rossi αντάλλαξαν «όπλα»

FORMULA 1

Η πολυαναμενόμενη αλλαγή θέσεων ανάμεσα στον Lewis Hamilton και τον Valentino Rossi, έγινε πραγματικότητα!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο σπουδαίοι πρωταθλητές βρέθηκαν στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο στη Βαλένθια, όπου είχαν την ευκαιρία να οδηγήσει ο ένας το αγωνιστικό «όπλο» του άλλου!

Ο Hamilton ανέβηκε στη σέλα της Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 με την οποία ο Rossi είχε λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του MotoGP, που είχε πρόσφατα γίνει στην ίδια πίστα! Κι αντίστοιχα, ο θρύλος των δύο τροχών οδήγησε τη Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+!

Πρόκειται για το μονοθέσιο με το οποίο ο Βρετανός οδηγός κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του 2017 για λογαριασμό της επίσης πρωταθλήτριας στους κατασκευαστές, Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα event το οποίο αμφότεροι ήθελαν να λάβει χώρα εδώ και χρόνια, καθώς τους χαρακτηρίζει αμοιβαίος θαυμασμός. Και έχοντας κοινό χορηγό, αυτό μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα.

Αντάλλαξαν απόψεις, έδωσε ο ένας οδηγίες στον άλλο και έζησαν μοναδικές εμπειρίες – ειδικά ο Hamilton που βρέθηκε πρώτη φορά πάνω σε μοτοσυκλέτα του MotoGP.

Advertisement

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού είπε σχετικά: «Ήταν τόσο cool που ήμουν έξω στην πίστα, βλέποντας μπροστά μου τον Valentino με την ίδια μοτοσυκλέτα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που οδήγησε για πρώτη φορά το μονοθέσιό μας. Μου θύμισε τη δική μου πρώτη επαφή με μονοθέσιο της Formula 1».

Advertisement

Από την πλευρά του, ο «Γιατρός», τόνισε: «Ήμουν ήδη θαυμαστής του Lewis, πλέον τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο. Είχαμε μία φανταστική ημέρα όπου δύο κορυφαίες μορφές αγώνων, όχι μόνο συναντήθηκαν αλλά και αναμείχθηκαν. Ήταν τρομερή ευκαιρία για μένα να οδηγήσω τη W08. Είχα οδηγήσει μονοθέσια της Formula 1 στο παρελθόν αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από το μονοθέσιο και το κράτημά του, όπως και από τα μέλη της Mercedes-AMG Petronas Motorsport team, με τα οποία συνεργάστηκα. Με καλωσόρισαν και με βοήθησαν να νιώσω οικεία στο κόκπιτ. Στην αρχή σε συνεπαίρνει η αίσθηση της ταχύτητας. Οι δυνάμεις G δεν αποτέλεσαν πρόβλημα, χρειάζεται όμως χρόνος για να τις συνηθίσω. Όταν βρήκα ρυθμό, είχα την ευκαιρία να πιέσω όσο μπορούσα. Το απόλαυσα πολύ! Σήμερα ένιωσα πραγματικά σαν οδηγός της F1 και δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η μέρα! Είχα επίσης την ευκαιρία να οδηγήσω την YZR-M1 παρέα με τον Lewis στην πίστα. Ήταν περήφανη στιγμή για την ομάδα μας, να μοιραζόμαστε το πάθος μας μαζί του. Από τεχνικής πλευράς, η πίστα της Βαλένθια είναι πολύ απαιτητική, φυσούσε πολύ και ένιωσα πως ήταν τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον Lewis. Ήταν όμως εξαιρετικός πάνω στη μοτοσυκλέτα. Απόλαυσα αυτή την κοινή μας εμπειρία, πιστεύω κι εκείνος το ίδιο δεδομένου το πόσο δυσκολεύτηκε να πειστεί να σταματήσει να οδηγεί. Εύχομαι να έχουμε ανάλογες εμπειρίες στο μέλλον».