Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Δεν ξέρω αν έχουμε αμβλύνει τη φθορά ελαστικών!

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Δεν ξέρω αν έχουμε αμβλύνει τη φθορά ελαστικών!

FORMULA 1

Hamilton: Δεν ξέρω αν έχουμε αμβλύνει τη φθορά ελαστικών!

FORMULA 1

Ο 28χρονος πρώην πρωταθλητής ετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα στο Σίλβερστον όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα φανεί κατά πόσο η W04 έχει ξεπεράσει τα προβλήματα υπέρμετρης φθοράς των ελαστικών της που ήταν έντονα στην Ισπανία όπου τα Mercedes εκκίνησαν από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και τερμάτισαν ο Ρόσμπεργκ 6ος και ο Χάμιλτον 12ος. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Χάμιλτον τόνισε μεταξύ άλλων: «Μάθαμε πολλά από τον αγώνα στη Βαρκελώνη που διεξήχθη σε μια πίστα παρόμοιων απαιτήσεων με το Σίλβερστον. Η ομάδα δούλεψε σκληρά για να κατανοήσει τι πήγε λάθος εκεί. Οι επόμενες δυο διαδρομές σε Μονακό και Καναδά δεν ήταν αντιπροσωπευτικές καθότι δεν πιέζουν ιδιαίτερα τα ελαστικά. Το Σίλβερστον θα μας δείξει που ακριβώς βρισκόμαστε. Στις γρήγορες καμπές που έχουμε το πρόβλημα θα φανεί κατά πόσο το ξεπεράσαμε. Ίσως δεν είμαστε σε τόσο άσχημη θέση. Έχουμε κάνει μικρά βήματα προόδου στους τομείς της ψύξης των φρένων και των ελαστικών. Στις δοκιμές είμαστε ανταγωνιστικοί και ξαφνικά στον αγώνα χάνουμε έδαφος. Το μονοθέσιο μας δίνει σπουδαία αίσθηση οδηγώντας το. Ανυπομονώ για τον Βρετανικό αγώνα είναι ο πιο πολυάσχολος για μένα αλλά ενθουσιάζομαι με τους οπαδούς».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 αναφέρθηκε και στην ποινή αποκλεισμού από τις δοκιμές νέων πιλότων στις 17 – 19 Ιουλίου στο Σίλβερστον που επιβλήθηκε στη Mercedes λέγοντας: « Η ποινή είναι βαριά καθώς είναι οι μόνες δοκιμές εξέλιξης μέσα στη χρονιά και είναι σημαντικές. Σχεδιάζαμε να δοκιμάσουμε αεροδυναμικά βοηθήματα και άλλες διατάξεις εκείνες τις μέρες. Επίσης ήταν σημαντικές δοκιμές για τους νέους οδηγούς που κάνουν τη δουλειά στον προσομοιωτή και ζητούν σημείο αναφοράς για να μπορούν να συγκρίνουν. Σίγουρα θα μας κοστίσει, πρέπει να βρούμε τρόπο να βελτιωθούμε αλλιώς. Προσπάθησα να μην ασχοληθώ πολύ με την υπόθεση και να επικεντρωθώ στην προετοιμασία μου για τον αγώνα».

Advertisement
Advertisement

Το Βρετανικό GP είναι προγραμματισμένο γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο 29 -30/6.