Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hakkinen: Θα έχανα τους τίτλους μου

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hakkinen: Θα έχανα τους τίτλους μου

FORMULA 1

Hakkinen: Θα έχανα τους τίτλους μου

FORMULA 1

Μία ακόμα σημαντική προσωπικότητα της Formula 1 τάσσεται ενάντια στον νέο αγωνιστικό κανονισμό που θέλει στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν να υπάρχει διπλή βαθμολόγηση. Ο λόγος για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Mika Hakkinen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 45χρονος βρέθηκε στο θρόνο το 1998 και το 1999, επιτυχίες που γνώρισε ως οδηγός της McLaren. Όμως όπως τονίζει ο ίδιος, αν στην εποχή του ίσχυε το νέο αυτό σύστημα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

«Έτρεξα 10 χρόνια στη Formula 1 και κατέκτησα δύο φορές τον παγκόσμιο τίτλο. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα. Την πρώτη διεκδικούσα τον τίτλο με μεγάλο αντίπαλο τον Michael Schumacher και νομίζω η διαφορά μας πριν τον αγώνα ήταν 3 βαθμοί. Με τους νέους κανονισμούς, τα πράγματα θα ήταν καταστροφικά για μένα. Δεν θα είχα κερδίσει αυτούς τους δύο τίτλους. Δεν τη βρίσκω καλή ιδέα. Το αντίθετο μάλιστα…», τόνισε ο Hakkinen μιλώντας στο TalkSPORT.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος αυτός κανονισμός που έχει ήδη συζητηθεί πολύ, αφορά στην τελευταία μάχη του 2014, το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που λαμβάνει χώρα στις 23 Νοεμβρίου. Υιοθετήθηκε, με στόχο να «κρατήσει ζωντανή» τη μάχη του τίτλου άρα και το ενδιαφέρον του κόσμου, μέχρι τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.