Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Haas αγόρασε το εργοστάσιο της Marussia

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Haas αγόρασε το εργοστάσιο της Marussia

FORMULA 1

H Haas αγόρασε το εργοστάσιο της Marussia

FORMULA 1

Σε μία αποφασιστική κίνηση ενόψει της εισόδου της στον μαγικό κόσμο της Formula 1 από το 2016, η Haas F1 Team αγόρασε το εργοστάσιο της Marussia στο Μπάνμπουρι της Αγγλίας. Η αμερικανική ομάδα θα το χρησιμοποιεί ως… ευρωπαϊκή της έδρας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Είναι άλλωστε σαφές πως απαιτούνταν να έχει μία βάση στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτή λοιπόν θα είναι στην Αγγλία, πράγμα που θα διευκολύνει σημαντικά τον τομέα των logistics. Εκτός των εγκαταστάσεων, η Haas έχει αγοράσει κι ένα σημαντικό μέρος του εξοπλισμού της χρεωκοπημένης ομάδας, στο πλαίσιο πρόσφατου πλειστηριασμού. Θα ακολουθήσει κι άλλος, στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Racecar Engineering, η αμερικανική ομάδα αναμένεται να αγοράσει και τα σχέδια της Marussia σχετικά με το μονοθέσιο του 2015, ώστε να έχει μία ξεκάθαρη βάση ενόψει του ντεμπούτου της. Κοινό σημείο αναφοράς θα είναι οι μονάδες ισχύος της Ferrari, με τη Haas να έχει στενή συνεργασία με την ιταλική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Το κέντρο επιχειρήσεων της Haas κατασκευάστηκε πρόσφατα στη Νότια Καρολίνα, εκεί όπου «χτυπάει» η καρδιά των περισσότερων ομάδων του δημοφιλούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού θεσμού του NASCAR.