Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Force India υπερασπίζεται τον Ocon

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Force India υπερασπίζεται τον Ocon

FORMULA 1

H Force India υπερασπίζεται τον Ocon

FORMULA 1

Ο Esteban Ocon μετατράπηκε σε πρωταγωνιστή του Grand Prix Βραζιλίας, όμως για τους λάθος λόγους. Η σύγκρουσή του με τον πρωτοπόρο του αγώνα Max Verstappen ενώ ήταν ένα γύρο πίσω (!) οδήγησε στην «έκρηξη» του Ολλανδού μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Παρότι σε ότι αφορά στο πρώτο μέρος της «κόντρας» το αγωνιστικό δηλαδή, όλη η ευθύνη έχει πέσει στον Γάλλο (τιμωρήθηκε άλλωστε με την αυστηρή ποινή των 10 δευτερολέπτων στάσης στο pit box), η ομάδα του υπερασπίζεται τις κινήσεις του.

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε στο motorsport.com ο επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer, περιγράφοντας όχι μόνο τη στιγμή της σύγκρουσης αλλά και όσα προηγήθηκαν αυτής.

Advertisement
Advertisement

«Ο Esteban προσπαθούσε να επιστρέψει στον ίδιο γύρο, καθώς σε εκείνο το σημείο του αγώνα είχε πλεονέκτημα λόγω ελαστικών. Ο Max ήθελε πέντε, έξι, ίσως και επτά σχετικά αργούς γύρους για να φέρει τα ελαστικά του στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να μας καθυστερεί, ακόμα κι αν ήταν ο πρώτος στην κατάταξη. Είχαμε τον δικό μας αγώνα. Δεν έχουμε το περιθώριο να χάνουμε μισό δευτερόλεπτο στο γύρο, επί έξι γύρους! Μας ρώτησε λοιπόν αν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στον ίδιο γύρο και του απαντήσαμε καταφατικά, πως είχε πλεονέκτημα λόγω ελαστικών, πως ήταν ταχύτερος. Ο Max ήξερε πως ήταν εκεί διότι είχαν βρεθεί πλάι-πλάι στη στροφή 1. Που αλλού περίμενε πως θα είχε πάει;», είπε ο Szafnauer.

Στη σύγκρουση αναφέρθηκε και ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Jacques Villeneuve, που ήταν ιδιαιτέρως καυστικός έναντι του Ocon. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.

Advertisement

Δείτε εδώ τα video από τη στιγμή της σύγκρουσης αλλά και της αψιμαχίας που ακολούθησε ανάμεσα στους οδηγούς της Red Bull Racing και της Force India.