Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Ferrari χρειάζεται «τεχνικό» ή… «πολιτικό»;

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari χρειάζεται «τεχνικό» ή… «πολιτικό»;

FORMULA 1

H Ferrari χρειάζεται «τεχνικό» ή… «πολιτικό»;

FORMULA 1

Η Scuderia Ferrari άλλαξε ηγεσία, με τον Mattia Binotto να αντικαθιστά τον Maurizio Arrivabene. Μία κίνηση την οποία tifosi και media υποδέχθηκαν με ανάμεικτες αντιδράσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Είναι αλήθεια πως στα τέσσερα χρόνια με τον 61χρονο «στο τιμόνι», η ιταλική ομάδα δεν μπόρεσε να αλλάξει την ανομβρία που τη θέλει μακριά από τίτλους από το 2008. Όμως είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός της διευθυντής ο άνθρωπος που θα την οδηγήσει ξανά στην επιτυχία;

Έχει ενδιαφέρον η άποψη του Gerhard Berger, ενός ανθρώπου που έχει θητεύσει στο Μαρανέλο ως οδηγός από το 1987 έως το 1989 κι ξανά από το 1993 έως το 1995. Και που παράλληλα, έχει διοικητική εμπειρία από τα χρόνια του στη Scuderia Toro Rosso αλλά και παλαιότερα, ως υπεύθυνος του προγράμματος Formula 1 της BMW,

Advertisement
Advertisement

«Το να δώσουν τα ηνία της ομάδας στον Binotto και να πουν αντίο στον Arrivabene ήταν η σωστή επιλογή. Ο Binotto έχει τον πλήρη έλεγχο σε ότι αφορά στο τεχνικό κομμάτι και ξέρει καλά όλη την ομάδα. Όμως η Ferrari κέρδισε τους τίτλους της υπό την ηγεσία του Jean Todt. Που βρισκόταν κυρίως στο Παρίσι. Με άλλα λόγια, η επιρροή που είχε από τότε ο Todt στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (σ.σ. πολύ πριν γίνει ο ίδιος πρόεδρος της FIA) ήταν πολύ μεγάλη. Η FIA τους είχε δώσει ελευθερία σε ότι αφορούσε στην τεχνικές καινοτομίες και οι γκρίζες ζώνες ήταν πάντα λευκές. Το ίδιο πλεονέκτημα που έχει τα τελευταία χρόνια η Mercedes με τους Toto Wolff και Niki Lauda σαν ηγετικές μορφές», είπε ο Αυστριακός στη Bild.

Κοινώς, ο Binotto και γενικότερα η Ferrari, χρειάζονται ένα ακόμα πρόσωπο που θα μπορεί να «κάνει παιχνίδι» στον τομέα της πολιτικής που περιβάλλει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.