Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H απόφαση της FIA για Mercedes!

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H απόφαση της FIA για Mercedes!

FORMULA 1

H απόφαση της FIA για Mercedes!

FORMULA 1

Το Διεθνές Συμβούλιο με έγκριτους νομικούς συνεδρίασε χτες στο Παρίσι και αφού άκουσε τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων μερών επιφυλάχτηκε να εκδώσει σήμερα την ετυμηγορία του. TOY T. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε η υπόθεση αφορά στις ιδιωτικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Mercedes για λογαριασμό της Pirelli στη Βαρκελώνη αμέσως μετά το Ισπανικό GP χρησιμοποιώντας το φετινό μονοθέσιο κάτι που αντιβαίνει τους κανονισμούς.

Από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως η Mercedes ρώτησε τον αλυτάρχη της FIA, Τσάρλι Ουίτινγκ για το αν θα μπορούσε να προβεί στη συγκεκριμένη δοκιμή με το φετινό μονοθέσιο. Ο Ουίτινγκ με τη συνδρομή του νομικού τμήματος της FIA απάντησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν θεωρητικά αποδεκτό εφόσον η Pirelli το προτείνει και σε άλλες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών αυτών οι Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον φορούσαν μαύρο κράνος η Mercedes απολογήθηκε γι’ αυτό ζητώντας συγνώμη.  Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν ανθρώπους ασφαλείας επιφορτισμένους με την προστασία των οδηγών από φιλάθλους.

Advertisement
Advertisement

Από τη FIA θεωρούν δεδομένο ότι η Mercedes ωφελήθηκε απ’ αυτό το τεστ. Η Pirelli κλήθηκε στο δικαστήριο γιατί ως συνεργάτης του πρωταθλήματος πρέπει να σέβεται τους κανονισμούς του.

Η απόφαση αναμένεται σήμερα και πιθανόν να αφορά χρηματικό πρόστιμο αλλά και αφαίρεση βαθμών για τη Γερμανική ομάδα.