Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κρατάει τον Grosjean η Lotus

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κρατάει τον Grosjean η Lotus

FORMULA 1

Κρατάει τον Grosjean η Lotus

FORMULA 1

Οι ουσιαστικές φετινές εμφανίσεις του Ρομέν Γκροζάν, που μοιάζει άλλος οδηγός σε σχέση με τη… μόνιμη πηγή κινδύνου ατυχημάτων του 2012, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Η Lotus σκοπεύει να συνεχίσει τη συνεργασία της με το Γάλλο και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ, η ολοκλήρωση της συμφωνίας και η ανακοίνωση της, είναι απλά θέμα χρόνου.

«Χρειάζομαι πρώτα τη γραπτή συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου. Ο Ρομάν έχει συμβόλαιο μαζί μας για την επόμενη σεζόν αλλά όχι δεσμευτικό για εμάς. Είναι στο δικό μας χέρι αν θα συνεχιστεί η συνεργασία. Θα ήθελα όμως το θέμα να έχει λήξει τις επόμενες ημέρες», σχολίασε ο Γάλλος.

Προφανώς, τόσο η υπόθεση Γκροζάν όσο και αυτή του διαδόχου του Κίμι Ράικονεν που φεύγει με προορισμό τη Ferrari, έχουν να κάνουν με τη προσπάθεια της ιδιοκτήτριας της ομάδας, Genii Capital, να διασφαλίσει πρώτα την οικονομική της βιωσιμότητα. Φέρεται πάντως να είναι κοντά σε μία μεγάλη συμφωνία που ενδεχομένως να κάνει το μέλλον πιο ρόδινο.

Advertisement
Advertisement

Ο 27χρονος έχει φέτος τέσσερις παρουσίες στο βάθρο, όλες με τρίτες θέσεις, σε Μπαχρέιν, Γερμανία, Κορέα και Ιαπωνία.

«Αυτό είναι το επίπεδο απόδοσης που περιμέναμε από εκείνον, αυτό είναι που θέλαμε να κάνει. Αρχικά να ωριμάσει οδηγεί και τώρα, που ξέρουμε πως ο Κίμι θα φύγει, να κάνει ότι μπορεί για να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Και το κάνει. Ωριμάζει συνεχώς σαν οδηγός, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και η εμφάνιση του στο Grand Prix της Ιαπωνίας τον βοήθησε πολύ. Προηγήθηκε, έκανε διαφορά από τις Red Bull, την ώρα που ακόμα και το γεγονός πως μαχόταν μαζί τους, δεδομένου πως ο επόμενος αντίπαλος ήταν 30 δευτερόλεπτα πίσω, ήταν εξαιρετικό», σχολίασε ο Μπουγιέ για την εμφάνιση του Γκροζάν στη Σουζούκα.