Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Grand Prix Κίνας έως το 2020

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Grand Prix Κίνας έως το 2020

FORMULA 1

Grand Prix Κίνας έως το 2020

FORMULA 1

Οι διοργανωτές του Grand Prix Κίνας προχώρησαν σε ανανέωση του συμβολαίου φιλοξενίας Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, τουλάχιστον έως και το 2020, δηλαδή για τρεις ακόμα σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Λίγο μετά την ανακοίνωση της νέας τετραετούς συμφωνίας με τη Σιγκαπούρη για τον αγώνα της Μαρίνα Μπέι, ήρθε η διασφάλιση και της μάχης στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης, με τη Liberty Media που βρίσκεται πλέον στο «τιμόνι» της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αποδεικνύει πως δεν πρόκειται να γυρίσει την πλάτη στις αγορές της Ανατολής.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία που θα διατηρήσει το Formula 1 Chinese Grand Prix στο καλεντάρι για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Αυτή η σπουδαία χώρα έχει επιδείξει τεράστιο ενδιαφέρον στο σπορ και πιστεύουμε πως υπάρχουν πολλές ανεξερεύνητες ακόμα προοπτικές εδώ», ανέφερε ο επικεφαλής της F1, Chase Carey.

Advertisement
Advertisement

Η Κίνα αποτελεί αναπόσπα κομμάτι του προγράμματος της Formula 1 από το 2004. Παραμένει μία από τις πιο εντυπωσιακές πίστες καθώς ο Hermann Tilke δανείστηκε στοιχεία από την τοπική αρχιτεκτονική, δημιουργώντας ίσως το καλύτερο σιρκουί με το οποίο έχει ασχοληθεί.

Κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι μεγάλες ευθείες, οι τεράστιοι θόλοι πάνω από τις κερκίδες, το μεγάλο πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής και τα εντυπωσιακά paddock που διαθέτουν ακόμα και μικρές λίμνες!

china_f1_fia_flags640

Advertisement

Το 2018 ο αγώνας της Κίνας θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου ενώ φέτος νικητής αναδείχθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton.