Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, που αποτελεί τον εικοστό και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γερμανός κράτησε πίσω του σε επίδοση τα ασημί βέλη αν και σε αντίθεση με το FP1 και το FP2, οι διαφορές δεν ήταν στα χιλιοστά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

To Σάο Πάουλο υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, πιθανότητα βροχής στο 20%, θερμοκρασία αέρα στους 33 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 33.

Advertisement
Advertisement

Η 60λεπτη διαδικασία άρχισε με τον Kimi Raikkonen να τοποθετεί εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης, για να τον εκτοπίσει ο teammate του στη Ferrari, Vettel. Ο Γερμανός κατέβηκε στο 1.08.857, κοντά στην καλύτερη επίδοση της Παρασκευής.

Πλην των κόκκινων, γενικά δεν είχαμε πολλή δράση στο πρωτο 20λεπτο. Όμως η εμφάνιση των Mercedes έφερε και… ενδιαφέροντα καθώς ο Valtteri Bottas μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari ενώ ο Hamilton επέστρεψε στα pit με καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος της Mercedes W09.

Advertisement

Όμως το όποιο πρόβλημα ήταν προσωρινό, ο Hamilton επέστρεψε στην πίστα με τη συμπλήρωση του ημιώρου και σημείωσε χρόνο αρκετό για να τον τοποθετήσει πίσω από τον Vettel.

Advertisement

Λίγο αργότερα οι Red Bull έκαναν την εμφάνισή τους και κάπου εκεί άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων. Πάλι ο Vettel έδειξε το δρόμο με χρόνο στο 1.07.948, επίδοση που αποδείχθηκε η καλύτερη του FP3.

Advertisement

Οι δύο Mercedes πλασαρίστηκαν πίσω του, με τον Hamilton στα δύο δέκατα, τον Bottas αλλά και τον Kimi Raikkonen στο μισό δευτερόλεπτο και τους δύο οδηγούς της Red Bull να είναι οι μόνοι που κινήθηκαν εντός δευτερολέπτου. Best of the rest ήταν ξανά η Haas.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

brazil18-fp3-times640