Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος και πιο άτυχος ο Albon στο FP1

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος και πιο άτυχος ο Albon στο FP1

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος και πιο άτυχος ο Albon στο FP1

FORMULA 1

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση πως θα οδηγεί για τη Red Bull Racing και το 2020, ο Alex Albon εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας.

Advertisement
Advertisement

Θετικά και αρνητικά αφού το όνομά του βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων της βροχερής 90λεπτης διαδικασίας αλλά παράλληλα, την ολοκλήρωσε προκαλώντας ζημιές στην RB15.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με βροχή και τη θερμοκρασία αέρα στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Η δράση εύλογα ήταν περιορισμένη, καθώς στο πρώτο μισάωρο είδαμε μόνο installation laps με ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες. Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 35 λεπτά για να δούμε τους Lewis Hamilton και Max Verstappen να βγαίνουν στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά. Δέκα λεπτά μετά τους μιμήθηκαν και οι Ferrari.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Sebastian Vettel εκτόπισε από την κορυφή τον Charles Leclerc, μετά ήταν η σειρά του Valtteri Bottas κι έπειτα του Alex Albon να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο.

Advertisement

Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όπου οι στεγνή αγωνιστική γραμμή που είχε διαμορφωθεί στο οδόστρωμα, επέτρεψε τη χρήση σλικ ελαστικών. Όμως έκρινε ακόμα παγίδες και το κατάλαβε ο Verstappen που είχε έξοδο χάνοντας τον έλεγχο στο πρώτο chicane.

Κι αν ο Ολλανδός τη γλίτωσε, ο teammate του κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά στη στροφή 12, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας. Έτσι το FP1 ολοκληρώθηκε πρόωρα, καθώς η βροχή είχε αρχίσει να πέφτει ξανά.

Αν και προφανώς οι χρόνοι λίγη σημασία, η κατάταξη είχε ως εξής: