FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ο Hamilton στην pole!

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βραζιλίας: Ο Hamilton στην pole!

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ο Hamilton στην pole!

FORMULA 1

O Βρετανός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια να κερδίσει για πρώτη φορά στο Ιντερλάγος και να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Με συννεφιά, υγρασία, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς, θερμοκρασία οδοστρώματος στους 28 βαθμούς και τη βροχή να φλερτάρει τον περιβάλλοντα χώρο της πίστας υποδέχτηκε σήμερα το Σάο Πάολο ομάδες και οδηγούς.

Στην πρωινή ωριαία περίοδο ελεύθερων δοκιμών ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ταχύτερος κατά ένα δέκατο του Λιούις Χάμιλτον. Πίσω από τις Mercedes βρέθηκαν οι Ferrari αξιοποιώντας τη δυναμική της μαλακής γόμας της Pirelli. Οι Red Bull ακολουθούσαν μπροστά από το Μπότας με τη Williams.

Advertisement
Advertisement

Το ξεκίνημα του Q1 έγινε με τη βροχή να φλερτάρει με τις παρυφές της πίστας και το Χάμιλτον να είναι ταχύτερος όλων. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν ο Μπάτον με McLaren Honda, ο Μάγκνουσεν με Renault, οι Βερλάιν, Οκόν με Manor και οι Έρικσον Νασρ με Sauber.

Το Q2 βρήκε όλους τους οδηγούς να επιχειρούν με τη μαλακή γόμα της Pirelli, την ταχύτερη εκ των τριών διαθεσίμων. Ο Χάμιλτον παρέμεινε ταχύτερος όλων, ενώ οι οδηγοί της Ferrari δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν καθαρό γύρο. Έτσι ο Φερστάπεν βρέθηκε 3ος πίσω από το Ρόσμπεργκ και ο Ρικιάρντο 5ος πίσω από το Φέτελ και μπροστά από το Ράικονεν. Μεγάλη μάχη δόθηκε για τις τελευταίες 4 θέσεις στη δεκάδα ανάμεσα στις Williams, τη McLaren του Αλόνσο και τις Force India. Τελικά προκρίθηκαν στο Q3 μαζί με Mercedes, Ferrari, Red Bull η McLaren του Αλόνσο, οι Force India των Χούλκενμπεργκ και Πέρεζ και η Haas του Γκροζάν. Είναι η δεύτερη φορά που ο Γάλλος πετυχαίνει κάτι ανάλογο φέτος. Απογοήτευση για τους Βραζιλιάνους που είδαν το συμπατριώτη τους Φελίπε Μάσα να αποκλείεται από τη συνέχεια. Νωρίτερα είχαν πανηγυρίσει όταν στην τελευταία του προσπάθεια ο Μάσα είχε προσωρινά καταταγεί 9ος. Ο Μάσα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε 15 μέρες στο Άμπου Ντάμπι καθώς έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη F1.

Advertisement

To ξεκίνημα του Q3 έφερε τις πρώτες σταγόνες βροχής στην πίστα. Ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε την πρώτη του προσπάθεια σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με 1:10.860. Ο Ρόσμπεργκ ήταν και πάλι πιο αργός κατά 3 δέκατα ενώ πιο πίσω το χάος με τον τρίτο Ράικονεν να είναι 7 δέκατα πιο αργός. Τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ρόσμπεργκ βελτίωσαν τους χρόνους τους στη δεύτερη προσπάθεια αλλά ο Βρετανός παρέμεινε ταχύτερος όλων. Η διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν στο 1 δέκατο. Έτσι ο Χάμιλτον θα εκκινήσει αύριο από την pole. Ξέρει δε καλά πως ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου είναι να κερδίσει. Ο Χάμιλτον πήρε για 2η φορά στην καριέρα του pole στο Ιντερλάγος και για 11η φέτος. Εντυπωσίασε ο Ράικονεν που κρατήθηκε στην 3η θέση, η καλύτερη επίδοσή του φέτος μαζί με το Βέλγιο. Ο Ράικονεν από το 2008 είχε να καταταγεί τόσο ψηλά στο Ιντερλάγος ενώ χαρακτηριστικό είναι πως φέτος έχει κυριαρχήσει τις μισές φορές (10) έναντι του Φέτελ στη μάχη με το χρονόμετρο.

Advertisement

Συνολικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
GP-Brazil16-QP-times640