Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης, ελεύθερα: Ταχύτερος ο Ricciardo και στις 2 περιόδους

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Σιγκαπούρης, ελεύθερα: Ταχύτερος ο Ricciardo και στις 2 περιόδους

FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης, ελεύθερα: Ταχύτερος ο Ricciardo και στις 2 περιόδους

FORMULA 1

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν έκαναν το 1-3 με το Φέτελ να πλασάρεται ανάμεσά τους με τη Ferrari στην 1η περίοδο. Στη 2η περίοδο οι Red Bull ήταν μπροστά με τις Mercedes ν’ ακολουθούν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Είναι γεγονός πως το πρώτο 90λεπτο ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη δε προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα καθότι διεξάγεται ενόσω είναι ακόμη μέρα. Σήμερα στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής είχε συννεφιά έτσι η θερμοκρασία αέρα (29 βαθμοί Κελσίου) και η θερμοκρασία οδοστρώματος (32 βαθμοί Κελσίου) ήταν παραπλήσιες. Η υγρασία επίσης ήταν σε ανεκτά επίπεδα (66%).

Η Pirelli έχει στη διάθεση των ομάδων τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της: Μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή. Οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Κάποιοι έκαναν λίγους γύρους και με την πολύ μαλακή γόμα, ενώ τη μαλακή αξιολόγησαν μόνο οι Williams.

Advertisement
Advertisement

Πιθανόν στη Βρετανική ομάδα γνωρίζοντας ότι το σασί τους υστερεί στη συγκεκριμένη πίστα να σκέφτονται μήπως υιοθετήσουν κάποια ακραία στρατηγική μιας αλλαγής και θέλουν να δουν πόσο αντέχει η μαλακή γόμα σε σύνολο 61 γύρων. Οι μηχανικοί άλλαξαν κιβώτιο στο μονοθέσιο του Στρολ.

raikkonen-singa17-a640

Ο Ρικιάρντο ήταν ταχύτερος όλων με τη Red Bull χρησιμοποιώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Η επίδοσή του είναι ταχύτερη απ’ αυτή που έδωσε πέρυσι την pole στο Ρόσμπεργκ κατά 1 δέκατα. Φέτος αναμένεται να σπάσει το φράγμα του 1:40 στη Μαρίνα Μπέι καθότι τα φαρδύτερα ελαστικά προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στα μονοθέσια. Ο Μπότας που ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Mercedes για το 2018 διαμαρτύρονταν για αστάθεια στο πίσω μέρος της W08. Τόσο ο Φινλανδός όσο και ο Χάμιλτον είχαν βίαια μπλοκαρίσματα τροχών προσπαθώντας να βρουν τα όρια στα σημεία πέδησης.

Advertisement

Το κλίμα στη Μαρίνα Μπέι είναι πολύ καλό καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία για διοργάνωση GP μέχρι και το 2021. Επίσης η McLaren ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα τρέχει με Renault ενώ η Honda θα δίνει υβριδικές μηχανές στην Toro Rosso.

Συνολικά οι χρόνοι στο FP1 ήταν:

Advertisement

Singapore17-fp1-times640

Στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών οι περισσότεροι οδηγοί επικεντρώθηκαν σε προσομοίωση μέρος αγώνα. Οι χρόνοι αντίστοιχα στις γρήγορες προσπάθειες μπήκανσ το 1:40 με το Ρικιάρντο να είναι ξανά ταχύτερος όλων με τη Red Bull. Οι Ταύροι δείχνουν να ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα της Μαρίνα Μπέι.

O Χάμιλτον ήταν 3ος, επτά δέκατα πίσω ενώ ο Φέτελ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει γρήγορο καθαρό γύρο με την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Ο Γερμανός είχε και μια επαφή με διαφημιστική πικανίδα που ευτυχώς για τους μηχανικούς της Ferrari δε στραπατσάρησε την SF – 70 H. O αλυτάρχης αναγκάστηκε να επιβάλει καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο ταχύτερος χρόνος του Φέτελ έχει γίνει με τη μαλακή γόμα και σίγουρα δεν είναι ενδεικτικός.

Advertisement

Συνολικά οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

Singapore17-fp2-times640