Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης, ελεύθερα: Αιφνιδιασμός από Red Bull στην 1η περίοδο!

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Σιγκαπούρης, ελεύθερα: Αιφνιδιασμός από Red Bull στην 1η περίοδο!

FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης, ελεύθερα: Αιφνιδιασμός από Red Bull στην 1η περίοδο!

FORMULA 1

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν έκαναν το 1-3 με το Φέτελ να πλασάρεται ανάμεσά τους με τη Ferrari. Είναι γεγονός πως το πρώτο 90λεπτο ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη δε προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα καθότι διεξάγεται ενόσω είναι ακόμη μέρα. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Σήμερα στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής είχε συννεφιά έτσι η θερμοκρασία αέρα (29 βαθμοί Κελσίου) και η θερμοκρασία οδοστρώματος (32 βαθμοί Κελσίου) ήταν παραπλήσιες. Η υγρασία επίσης ήταν σε ανεκτά επίπεδα (66%).

Η Pirelli έχει στη διάθεση των ομάδων τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της: Μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή. Οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Κάποιοι έκαναν λίγους γύρους και με την πολύ μαλακή γόμα, ενώ τη μαλακή αξιολόγησαν μόνο οι Williams.

Πιθανόν στη Βρετανική ομάδα γνωρίζοντας ότι το σασί τους υστερεί στη συγκεκριμένη πίστα να σκέφτονται μήπως υιοθετήσουν κάποια ακραία στρατηγική μιας αλλαγής και θέλουν να δουν πόσο αντέχει η μαλακή γόμα σε σύνολο 61 γύρων. Οι μηχανικοί άλλαξαν κιβώτιο στο μονοθέσιο του Στρολ.

Advertisement
Advertisement

raikkonen-singa17-a640

Ο Ρικιάρντο ήταν ταχύτερος όλων με τη Red Bull χρησιμοποιώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Η επίδοσή του είναι ταχύτερη απ’ αυτή που έδωσε πέρυσι την pole στο Ρόσμπεργκ κατά 1 δέκατα. Φέτος αναμένεται να σπάσει το φράγμα του 1:40 στη Μαρίνα Μπέι καθότι τα φαρδύτερα ελαστικά προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στα μονοθέσια. Ο Μπότας που ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Mercedes για το 2018 διαμαρτύρονταν για αστάθεια στο πίσω μέρος της W08. Τόσο ο Φινλανδός όσο και ο Χάμιλτον είχαν βίαια μπλοκαρίσματα τροχών προσπαθώντας να βρουν τα όρια στα σημεία πέδησης.

Το κλίμα στη Μαρίνα Μπέι είναι πολύ καλό καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία για διοργάνωση GP μέχρι και το 2021. Επίσης η McLaren ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα τρέχει με Renault ενώ η Honda θα δίνει υβριδικές μηχανές στην Toro Rosso.

Advertisement

Συνολικά οι χρόνοι στο FP1 ήταν:

Singapore17-fp1-times640

Advertisement

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη…