Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Vettel FP1

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Vettel FP1

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Vettel FP1

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel ταξίδεψε στη Ρωσία όντας με την πλάτη στον τοίχο. Είναι 40 πόντους πίσω από τον Lewis Hamilton στη βαθμολογία, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Σότσι, όντας ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 25.

Στην 90λεπτη διαδικασία συμμετείχαν πολλοί «εφεδρικοί» οδηγοί όπως ο Antonio Giovinazzi που του χρόνου θα είναι επίσημος οδηγός στη Sauber παίρνει… από τώρα –έστω για το FP1- τη θέση του Marcus Ericsson, o Lando Norris που θα έχει ίδιο ρόλο στη McLaren αντί του Stoffel Vandoorne, ο Nicolas Latifi που τρέχει αντί του Sergio Perez για τη Force India και ο Artem Markelov που κρατάει θεατή στη Renault τον Carlos Sainz.

Από την αρχή είδαμε ποικιλία στις επιλογές των ελαστικών, καθώς χρησιμοποιούνταν τόσο η soft, όσο και οι ultra αλλά και hyper soft γόμες της Pirelli. Χρειάστηκε να συμπληρώσουμε 20 λεπτά για να δούμε τους «μεγάλους» να σημειώνουν χρόνους, με τον Kimi Raikkonen να είναι αυτός που με τη hyper soft γόμα τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή.

Advertisement

Όμως πολύ γρήγορα άρχισαν να πέφτουν κι άλλο οι χρόνοι και μέχρι τα μισά της διαδικασίας είχαν φτάσει στο 1.34.960 που είχε πετύχει ο Max Verstappen.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Vettel κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.34.488, χρόνος που ήρθε πάλι με τα hyper soft, την ώρα που οι Mercedes χρησιμοποιούσαν τις πιο σκληρές διαθέσιμες γόμες.

Με hypersoft ο Verstappen πλησίασε στα 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο. Έτσι ο Vettel ξεκίνησε με το δεξί ένα πολύ κρίσιμο Σαββατοκύριακο, ενόψει του οποίου η Mercedes και ο Hamilton δεν άνοιξαν ακόμα τα χαρτιά τους.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών:

russia18-fp1-times640