Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

FORMULA 1

Η πίστα του Sochi είναι η αγαπημένη του Valtteri Bottas και ο Φινλανδός το επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, δέκατου-πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

H Mercedes-AMG Petronas έκανε το 1-2, με τον Max Verstappen να ακολουθεί από κοντά, σε μία ενδιαφέρουσα περίοδο όπου οι ομάδες πειραματίστηκαν αρκετά, δεδομένου πως το Σάββατο αναμένεται βροχερό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 30.

Είχαμε εξ αρχής δράση στην πίστα, με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν μέση και σκληρή γόμα ελαστικών. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Red Bull και η Ferrari του Charles Leclerc που έβαλαν τη μαλακή.

Advertisement

Από νωρίς ήταν ο συνήθης ύποπτος σε αυτή την πίστα, ο Bottas, αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή των χρόνων, προτού εκτοπιστεί από οδηγούς που είχαν στη διάθεσή τους την ταχύτερη, μαλακή γόμα. Πρώτα τον Μονεγάσκο της Scuderia Ferrrari και μετά τον Verstappen, αν και οι χρόνοι, μόνο αντιπροσωπευτικοί δεν ήταν.

Antonio Giovinazzi και Pierre Gasly το παράκαναν στη στροφή 1, την ώρα που ο Bottas, βάζοντας κι αυτός τη μαλακή γόμα, κατέβαινε στο 1.34.427, με τον teammate του, Hamilton, να τον πλαισιώνει.

Advertisement

Λίγο μετά τα μισά της ωριαίας διαδικασίας, είχαμε για λίγο καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, ώστε να απομακρυνθούν θραύσματα από την αγωνιστική διαδρομή.

Advertisement

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε, ο Verstappen έβαλε νέο σετ μαλακής γόμας αλλά αρκέστηκε στην τρίτη θέση, δύο δέκατα πίσω από τον Bottas και μόλις 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον Hamilton.

Μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας δεν είχαμε αλλαγές, με τον Leclerc να είναι ο μόνος που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους πρώτους. Είχαμε όμως ένα απρόοπτο, με τον Lando Norris να ακουμπά τον τοίχο στην είσοδο του pit lane! O Βρετανός είπε πως ξαφνικά κάτι κόλλησε στο πίσω μέρος της McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog: Το GP όπου ο ουρανός… έπεσε στα κεφάλια μας (video)

Schumacher: Το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει (video)

Halo: Το «φωτοστέφανο» που έσωσε τον Hamilton (videos)