Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Απάντησε η Mercedes στο FP2

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ρωσίας: Απάντησε η Mercedes στο FP2

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Απάντησε η Mercedes στο FP2

FORMULA 1

Το 1-2 έκανε η Mercedes AMG Petronas στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, που διεξάγεται στο τουριστικό θέρετρο του Σότσι και αποτελεί τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Lewis Hamilton που ταξίδεψε στη Ρωσία έχοντας βαθμολογικό προβάδισμα 40 πόντων έναντι του Sebastian Vettel, ήταν αυτός που απάντησε στην πρωινή πρωτιά του Γερμανού. Ο Valtteri Bottas τον πλαισίωσε, σε μία 90λεπτη διαδικασία όπου η Ferrari δεν φάνηκε να κυνηγάει τα χρονόμετρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η παραλιακή πόλη της Μαύρης Θάλασσας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με παρόμοιες συνθήκες με το πρωί: συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 27.

Advertisement

Στην 90λεπτη διαδικασία επέστρεψαν στη θέση τους οι Marcus Ericsson (Alfa Romeo Sauber), Stoffel Vandoorne (McLaren), Sergio Perez (Force India) και Carlos Sainz (Renault) που είχαν παραχωρήσει στο FP1 τη θέση τους σε άλλους οδηγούς.

Από την αρχή είδαμε τους κορυφαίους συνδυασμούς να βγαίνουν στην πίστα, με τον Daniel Ricciardo να χρησιμοποιηθεί νέο πάτωμα στην RB14 και τον Max Verstappen να είναι ο μόνος που βγήκε από νωρίς με την hyper soft γόμα της Pirelli (διαθέσιμες ακόμα οι ultra soft και soft). Προφανώς τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή  και όταν μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών δράσης, άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων, κατέβηκε στο 1.34.079.

Advertisement

Λίγο μετά, οι Mercedes έβαλαν για πρώτη φορά τη Hyper Soft γόμα της Pirelli και «πυροβόλησαν». Πρώτα ο Bottas και μετά ο Hamilton που κατέβηκε στο 1.33.548! Την ίδια ώρα, η Ferrari έδειχνε να μην είναι διατεθειμένη να παίξει το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Πάντως δεν ήταν όλα ιδανικά για την ιταλική ομάδα, ήταν χαρακτηριστική η έξοδος του Vettel στη στροφή 13, από την οποία γλίτωσε χωρίς κάποια επαφή με τον τοίχο.

Καθώς στη συνέχεια είχαμε προσομοιώσεις αγώνα, δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις στην κορυφή της κατάταξης. Έτσι τα ασημί βέλη έκαναν το 1-2, οι «ταύροι» της Red Bull ακολούθησαν και οι Ferrari ήταν στις θέσεις 5 και 6.

Αναλυτικά η κατάταξη της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών:

russia18-fp2-times640