Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μονακό: O εντός έδρας αγώνας του Leclerc

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μονακό: O εντός έδρας αγώνας του Leclerc

FORMULA 1

GP Μονακό: O εντός έδρας αγώνας του Leclerc

FORMULA 1

Η Formula 1 ετοιμάζεται για έναν από τους πιο λαμπερούς και εμβληματικούς προορισμούς της σεζόν, το Μόντε Κάρλο. Και για την Alfa Romeo Sauber F1 Team, το Grand Prix του Πριγκιπάτου είναι ακόμα πιο ξεχωριστώ αφού είναι ο εντός έδρας αγώνας του Charles Leclerc!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Όμως τι περιμένει ο Μονεγάσκος για τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας βαθμολογηθεί σε δύο από τους πέντε που έχουν διεξαχθεί έως τώρα;

«Έχω πολύ έντονα συναισθήματα καθώς πλησιάζει το Σαββατοκύριακο που θα αγωνιστώ για πρώτη φορά με Formula 1, στο Grand Prix του Μονακό. Ονειρεύομαι ότι αγωνίζομαι σ’ αυτό το Grand Prix από τότε που ήμουν παιδί, είναι απίστευτο πως τελικά, αυτό το όνειρο, πραγματοποιείται. Είναι ωραίο που θα έχω στο πλευρό μου, την οικογένεια και τους φίλους μου, να με υποστηρίζουν. Ανυπομονώ να μοιραστώ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή με τους Μονεγάσκους. Απολαμβάνω την οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, λατρεύω την οδηγική πρόκληση που τίθεται. Μολονότι ξέρω καλά την πόλη θα είναι μια μένα, μια εντελώς νέα εμπειρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο Formula 1, στους δρόμους του Μόντε Κάρλο. Ανυπομονώ ν’ αποκτήσω μια νέα οπτική για την πόλη που κατοικώ. Θα είναι ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο για μένα, ανυπομονώ να ξεκινήσει», είπε ο Leclerc.

Advertisement
Advertisement

leclerc-baku18-g640

Όσο για τον teammate του, Marcus Ericsson, σχολίασε: «Το Μονακό είναι πάντοτε ένα από τα πιο προβεβλημένα γεγονότα της χρονιάς. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο, μοναδικό αγώνα. Η οδήγηση στους δρόμους του Μόντε Κάρλο αποτελεί πάντα μια συναρπαστική εμπειρία, μια διασκεδαστική πρόκληση καθώς δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ως οδηγός πρέπει να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση στην οδήγησή σου. Πρέπει να βελτιώνεις την ταχύτητά σου σταδιακά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στο όριο. Συνιστά επίσης μια πρόκληση για τις ομάδες να βρουν το σωστό σετάρισμα και το βέλτιστο ζύγισμα. Πραγματικά ανυπομονώ να πάμε στο Μονακό, θα είναι ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο».

Advertisement

Κλείνοντας, ας δούμε πως περιγράφει τον αγώνα της Κυανής ακτής η Alfa Romeo Sauber:

Το Grand Prix του Μονακό διεξάγεται στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο. Είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Για να χρησιμοποιήσεις τα τελευταία εκατοστά ή ακόμη και χιλιοστά πλάτους του δρόμου, που οριοθετούν οι μπαριέρες απαιτείται ένας συνδυασμός ακρίβειας στην οδήγηση, τεχνικής εμπειρίας και γενναιότητας. Σημεία κλειδιά αποτελούν η σταθερότητα στο φρενάρισμα και η ελκτική πρόσφυση όπως και ένα γενικά σταθερό μονοθέσιο. Γενικά η πρόσφυση του οδοστρώματος βελτιώνεται θεαματικά από περίοδο σε περίοδο. Σχεδόν αδύνατον να προσπεράσεις σ’ αυτή τη διαδρομή, γι’ αυτό είναι κομβικό να εκκινήσεις από μια καλή θέση.

Διαδρομή Circuit de Monaco / 3.340 km
Απόσταση αγώνα  678 laps / 260.520 km
Πρόγραμμα Κατατακτήριες δοκιμές 16:00 Ελλάδος (15:00 CEST),
Advertisement

Αγώνας 16:10 Ελλάδος, (15:10 CEST)