FORMULA 1

GP Μονακό: Μπροστά ο Leclerc FP3

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Μονακό: Μπροστά ο Leclerc FP3

FORMULA 1

GP Μονακό: Μπροστά ο Leclerc FP3

FORMULA 1

Η Ferrari πήγε κόντρα στα προγνωστικά και πρώτευσε στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό!

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, με τα συναισθήματα στην ιταλική ομάδα μετά την τελευταία πρόβα ενόψει της pole position να είναι ανάμεικτα. Κι αυτό λόγω της εξόδου που έθεσε από νωρίς εκτός διαδικασίας τον Sebastian Vettel.

Πίσω από τον Leclerc πλασαρίστηκαν οι δύο Mercedes και μετά οι δύο Ferrari, με τις διαφορές να είναι μικρές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά και την πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της 60λεπτης διαδικασίας να είναι στο 40%. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 33.

Advertisement

Στα πρώτα στάδια της διαδικασίας είδαμε τον Valtteri Bottas να κοντράρεται με τους δύο οδηγούς της Ferrari, έχοντας όμως σταθερά το πάνω χέρι. Και λίγο πριν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, ήρθε η καταστροφή για τον Sebastian Vettel.

Ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο της SF90 στα φρένα για τη Σεν Ντεβό και κατέληξε στις μπαριέρες. Το κόκκινο μονοθέσιο είχε ζημιά τόσο στην εμπρός αεροτομή όσο και στην εμπρός ανάρτηση και ουσιαστικά το FP3 τελείωσε εκεί για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Το λάθος του έφερε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και όταν αυτό ολοκληρώθηκε, ο Lewis Hamilton πέρασε στην κορυφή των χρόνων με επίδοση στο 1.12.034 με τον Max Verstappen να τον ακολουθεί από κοντά, δείχνοντας και σήμερα πως η Red Bull Racing θα αποτελέσει και φέτος υπολογίσιμη δύναμη στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Λίγο πριν τα μισά της διαδικασίας ο Bottas έσπασε το φράγμα του 1.12 και με επίδοση στο 1.11.835 τοποθέτησε εαυτόν  στην κορυφή των χρόνων. Μετά τον teammate του στα δύο δέκατα, τον Verstappen στα τρία και τον Leclerc να πλασάρεται ακριβώς από πίσω του.

Ο Μονεγάσκος επέστεψε στα pit άλλαξε σετ ελαστικών και επέστρεψε στην πίστα γράφοντας τον καλύτερο τον χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.11.265. Ο Bottas προσπάθησε να απαντήσει, βελτίωσε το χρόνο του αλλά έμεινε 53 χιλιοστά πίσω από τον οδηγό της Scuderia.

Και η κορυφή στο τέλος δεν άλλαξε. Ο Leclerc παρέμεινε οριακά μπροστά από τις Mercedes, με τις Red Bull να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και να έρχονται ακόμα πιο κοντά!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η μάχη της pole position αρχίζει στις 4!