Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Ο Verstappen έκανε χατ-τρικ

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μεξικού: Ο Verstappen έκανε χατ-τρικ

FORMULA 1

GP Μεξικού: Ο Verstappen έκανε χατ-τρικ

FORMULA 1

Η κυριαρχία της Red Bull Racing στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Μεξικού, δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, συνεχίστηκε και στο FP3. O Max Verstappen έκανε το απόλυτο, αν και αυτή τη φορά ο teammate του Daniel Ricciardo έμεινε τέταρτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

H πίστα Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και ουρανούς με βαρύ ουρανό και οδόστρωμα βρεγμένο από τη βραδινή βροχή. Η θερμοκρασία αέρα είχε πέσει στους 16 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 20, δηλαδή -27 σε σχέση με το FP2.

Κάποιοι οδηγοί βγήκαν για μερικούς γύρους με την ενδιάμεση γόμα ελαστικών, οι Williams με τα full wet αλλά γενικά το πρώτο ημίωρο δεν είχαμε δράση. Ήταν ο Fernando Alonso αυτός που βγήκε πρώτος στην πίστα με σλικ ελαστικά κι έπειτα τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι με τους χρόνους να πέφτουν σταθερά.

Advertisement

Όταν δέκα λεπτά πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Valtteri Bottas αναγκάστηκε να παρκάρει τη Mercedes W09 με πρόβλημα στα υδραυλικά, στην κορυφή της κατάταξης ήταν η Ferrari του Sebastian Vettel, με τη Red Bull του Max Verstappen 82 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Advertisement

Όμως στο φινάλε πρόλαβαν να πέσουν κι άλλοι οι χρόνοι, με τον Verstappen να κατεβαίνει στο 1.16.284 και να κάνει το 3 στα 3 στις ελεύθερες δοκιμές. Θυμίζουμε πως αν καταφέρει να κυριαρχήσει και στις κατατακτήριες δοκιμές, τότε θα γίνει ο νεότερος κάτοχος pole position στην ιστορία του σπορ!

Οι κατατακτήριες του Grand Prix Μεξικού αρχίζουν στις 21.00 ώρα Ελλάδας!

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Advertisement

mex18-fp3-times640