Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Ο Ricciardo στην pole!

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μεξικού: Ο Ricciardo στην pole!

FORMULA 1

GP Μεξικού: Ο Ricciardo στην pole!

FORMULA 1

H Red Bull Racing κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στην Πόλη του Μεξικού, με τον Daniel Ricciardo να είναι στην pole position του δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H πίστα Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και ουρανούς ξανά βαρύ ουρανό αλλά αυτή τη φορά με οδόστρωμα στεγνό. Η θερμοκρασία του ήταν στους 26 Βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του αέρα στους 18, με την απειλή βροχής κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών να είναι στο 40%.

Στο Q1 ταχύτερος ήταν ο Valtteri Bottas, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 και τους Max Verstappen και Daniel Ricciardo να είναι μόλις ένα και δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί ήταν οι δύο Haas, η McLaren του Stoffel Vandoorne και οι δύο Williams.

Στο Q2 είχαμε μεγάλη μάχη στην κορυφή, με μόλις 75 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους τρεις πρώτους. Ο Verstappen ήταν στην κορυφή, ο Hamilton 4 χιλιοστά πίσω του και ο Vettel συμπλήρωνε το Top3. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, την κοσμούσαν οι δύο Force India (προς απογοήτευση των υποστηρικτών του Sergio Perez), η McLaren του Fernando Alonso και οι δύο Toro Rosso. Πάντως εδώ υπήρξαν και παιχνίδι στρατηγικής, καθώς οι οδηγοί της Force India θα έχουν πλέον ελεύθερη επιλογή ελαστικών, την ώρα που οι Renault/Sauber όχι.

Advertisement

Στο Q3, στην πρώτη ζαριά ο Vettel ήταν 52 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Hamilton, 60 έναντι του Ricciardo αλλά ήρθε ο Verstappen να τον εκτοπίσει από την κορυφή. Ο χρόνος του Ολλανδού ήταν στο εντυπωσιακό 1.14.785.

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Daniel Ricciardo έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα του teammate του, που έχασε την ευκαιρία να γίνει ο νεότερος κάτοχος της pole position στην ιστορία του σπορ (θα έχει άλλες δύο). Με επίδοση 1.14.759, που ήταν περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο κάτω από την προηγούμενή του, ο Αυστραλός πανηγύρισε την πρώτη θέση!

Advertisement

Αυτή ήταν η τρίτη pole στην καριέρα του, με τις προηγούμενες δύο να είναι στο πριγκιπάτο του Μονακό. Η Red Bull έκανε lock out στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, για πρώτη φορά από το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών του 2013!

Όσο για τους διεκδικητές του τίτλου, Hamilton και Vettel, θα μοιραστούν τη δεύτερη σειρά του grid.

Αναλυτικά η κατάταξη:

mex18-pole-times640